Ukategorisert

Vil fastsette en fattigdomsgrense

Forslaget virker ikke spesielt gjennomtenkt.

Opposisjonen ber regjeringen lage et absolutt mål på fattigdom. Målet skal ta utgangspunkt i det beløpet som kreves for å skaffe seg et utvalg av basisvarer, blant annet mat og klær. Det sier Torbjørn Røe Isaksen til Hoyre.no.

Borgere som bor i Gjesvær i Finnmark trenger mye mindre penger enn det borgere i Oslo trenger for å leve godt. Lav inntekt eller lite penger trenger ikke nødvendig å bety fattigdom. Innretning av ulike vaner er minst like viktig.

Dersom regjeringen lager et mål på fattigdom, kan regnestykket komme til å vise at veldig mange nordmenn er fattige. Stor fattigdom vil tvinge frem nye skattefinansierte velferdsordninger, som igjen gir økt følt fattigdom.

Liberaleren mener politikerne ikke skal utjevne alle forskjellene. Rett og slett fordi vi ønsker et rettferdig samfunn.

Tags:

Mest lest

Arrangementer