Ukategorisert

Liberale stemmer sliter i idrettsbevegelsen

Vi som har et liberalt standpunkt til doping, kan få vanskelige konkurransehold i forhold til idrettslag som har fått betegnelsen Rent idrettslag av Antidoping Norge og Olympiatoppen.

Rent idrettslag innebærer at idrettslag skal holde møter der de informerer medlemmene om antidopingarbeid og holdninger rundt dette.

I Kristiansand har kommunen bestemt at idrettslag som skal ha treningstider i kommunale anlegg, må være en del av konseptet Rent idrettslag.

For mange liberalister er dopingsspørsmålet rimelig enkelt; et hvert menneske har i stor grad eiendomsretten over egen kropp, og skal kunne innta hva som helst. Vi skiller ikke mellom kaffe, cannabis eller anabole steroider.

Liberalister må gjennom skatter og avgifter finansiere idrettsanleggene i Kristiansand, men vil få problem med bruken fordi vi ønsker at menneskene skal ha eiendomsretten over egen kropp.

Kravet fra Kristiansand kommune er skissert i kommuneplanen som skal gjelde fra 2011.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er i hvert fall ganske rart at de putter rusmidler som absolutt er alt annet enn prestasjonsfremmende på listen og åpent erklærer at det er av moralistiske årsaker… «cannabis er ikke ønsket i idretten» .. Spesielt rart er det når cannabis er en integrert del av snowboardkulturen, for eksempel.

IvarE
IvarE
12 years ago

Jeg vil gjerne få utvide dopingbegrepet litt:

Kjøp og salg av spillere (og trenere) er intet annet enn doping på klubbnivå!

KUN klubber som selv har «oppdrettet» alle sine spillere helt fra lilleputtnivå, evt. fått nyinnflyttede inn i sin krets *vederlagsfritt* skal kunne kalle seg «rene».

Fra arkivet