Ukategorisert

Et enklere Norge – legg ned Mattilsynet

Mye hadde blitt lettere for mange om politikerne la ned Mattilsynet, og lot matsikkerhet være et privat ansvar.

Kafé Uglemor ved Det humanistiske fakultet kan bli nektet å selge vafler. Du leste riktig, nektet å selge vafler fordi politikere og byråkrater vedtar forskrifter som ulike institusjoner må tolke.

Det er Universitas.no som var først ute med vaffelsaken.

Liberaleren vil ha et fritt marked for omsetning av mat, uten detaljerte kontroller og uten enormt mange forskrifter. Markedet vil også på dette området være effektivt. Det vil ikke være helt perfekt, men langt mer effektivt enn dagens politiske vedtatte linje som innskrenker en rekke viktige friheter. De som serverer dårlig mat og de som har dårlige forhold, vil ikke få mange kunder. Dermed vil mange av de useriøse gå konkurs. Det finnes ikke et fasitsvar på hva som er gode forhold. Det vil variere fra gjest til gjest, fra kunde til kunde og fra bedrift til bedrift.

Mest lest

Arrangementer