Ukategorisert

Fredagens rykte: Premier League-kamper hos spillselskap

Fredagens rykte er fantastisk flott, fordi norske politikere motarbeider alle selskapene som ikke har konsesjon for spill i Norge.

Denne uken ble det kjent at Medge Consulting har kjøpt de nordiske rettighetene til fotball fra Premier League. Som vanlig røper ikke Premier League noe fra innholdet i avtalen som er underskrevet.

Ifølge VG er ikke Canal Plus bekymret, fordi Jonas Eriksson, administerende direktør i Canal Plus, tror kanalen fremdeles blir å vise kamper fra Premier League når høstmørket inntar Norge.

Liberaleren har brukbare kontakter blant ledere i diverse spillselskap, og et hett rykte er at Medge Consulting prøver å videreselge rettighetene til aktører som driver med gambling på internett. Skulle ryktet bli en realitet, vil norske borgere få se kamper på nett hos aktører som mange norske politikere hater som pesten.

Ulike spillselskap har gjennom flere år ønsket å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping med en lisensordning der utenlandske nettspillselskap får like konkurransevilkår. Dette vil de gjøre gjennom å underlegge seg statlig kontroll og ønsker å betale en prosentvis andel av sitt overskudd til gode formål. Norske politikere er imot. Først og fremst fordi konkurranse vil svekke Norsk Tipping i markedet, men også fordi de hevder Norsk Tipping er et viktig sosialpolitisk instrument. Tippekamper hos spillselskap vil være som å skjære norske politikere opp med en ukvass kniv. Det vil være vondt for sosialdemokratiske stortingsrepresentanter.

Liberaleren ønsker et fritt marked på spill, uten politiske reguleringer. Premier League-kamper på nett kan fremskyve et systemskifte i norsk spillpolitikk.

Mest lest

Arrangementer