Ukategorisert

Veksten i offentlige utgifter skal ned

Statsministerens oppsummering av høsten var ikke spesielt spennende, men han varslet at alle statsrådene har fått beskjed om at veksten i offentlige utgifter skal ned.

Jens Stoltenberg lovet redusert vekst i offentlige utgifter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)
Jens Stoltenberg lovet redusert vekst i offentlige utgifter. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Regjeringen setter i gang arbeidet med statsbudsjettet for 2011 på en budsjettkonferanse i mars 2010. I forkant av budsjettkonferansen har statsrådene fått beskjed om pengebruken skal ned i 2011. Om regjeringen klarer å innfri det Stoltenberg sa på dagens pressekonferanse, gjenstår å se. Det hadde vært en fordel om skattekåte politikere klarte å redusere veksten på offentlige utgifter.

Offentlige utgifter bestemmer hvor stor staten skal være, og hvor mye skatter og avgifter borgerne må betale. En fortsatt vekst i offentlige utgifter betyr på sikt betydelig mye mindre frihet og færre valgmuligheter for mange norske borgere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer