Ukategorisert

Skattefinansiert fyrverkeri

Bergen er eneste storby som ikke har skattefinansiert fyrverkeri på nyttårsaften. Noe SVs lokale stjerne Oddny Miljeteig mener er smålig.

“- Dette kan vi ikke være bekjente av, det holder ikke. Et kommunalt fyrverkeri ville laget et fellesskap og vært en fin gest fra kommunen til innbyggerne” sier Miljeteig ifølge NRK.

Det fremgår av artikkelen at det var trangt på det kommunale budsjettet, og beløpet som ble igjen ble gitt til Slumsøstrene og lignende. Dette uttaler byrådsleder Monica Mæland.

Miljeteig mener fyrverkeri bør bli en egen post på neste års budsjett, og naturligvis bør dette ikke gå ut over gamle, unge og syke.

Det skal altså alltid være rom på offentlige budsjetter, uten hensyn til hvilke andre presserende oppgaver man har, eller hvordan inntektene er. Ifølge SV. For Miljeteig ventet nok å bli konfrontert med valget mellom fyrverkeri og andre oppgaver. Men i god Ole Brum-tradisjon vil SV ha alt – samtidig.

Hva med det prinsipielle? Er fyrverkeri en oppgave å bruke skattepenger på? Nei, naturligvis ikke. Hvis SV mener det skal finnes noen grenser overhodet for hva skattepenger skal brukes på, er vi interessert i å vite hvor den grensen går. For den går tydeligvis ikke ved fyrverkeri.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mons
Mons
11 years ago

Vi har jo skattefinansiert fyrverkeri her i Bergen under den såkallte lysfesten tidlig i desember. Snakk om å bokstavlig talt la skattepenger gå opp i røyk.

Abdul
Abdul
11 years ago

Lysfesten er det faktisk BT som finansierer og ikke Bergen kommune, til opplysning liksom..

Fra arkivet

 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.