Ukategorisert

Skattefinansiert fyrverkeri

Bergen er eneste storby som ikke har skattefinansiert fyrverkeri på nyttårsaften. Noe SVs lokale stjerne Oddny Miljeteig mener er smålig.

«- Dette kan vi ikke være bekjente av, det holder ikke. Et kommunalt fyrverkeri ville laget et fellesskap og vært en fin gest fra kommunen til innbyggerne» sier Miljeteig ifølge NRK.

Det fremgår av artikkelen at det var trangt på det kommunale budsjettet, og beløpet som ble igjen ble gitt til Slumsøstrene og lignende. Dette uttaler byrådsleder Monica Mæland.

Miljeteig mener fyrverkeri bør bli en egen post på neste års budsjett, og naturligvis bør dette ikke gå ut over gamle, unge og syke.

Det skal altså alltid være rom på offentlige budsjetter, uten hensyn til hvilke andre presserende oppgaver man har, eller hvordan inntektene er. Ifølge SV. For Miljeteig ventet nok å bli konfrontert med valget mellom fyrverkeri og andre oppgaver. Men i god Ole Brum-tradisjon vil SV ha alt – samtidig.

Hva med det prinsipielle? Er fyrverkeri en oppgave å bruke skattepenger på? Nei, naturligvis ikke. Hvis SV mener det skal finnes noen grenser overhodet for hva skattepenger skal brukes på, er vi interessert i å vite hvor den grensen går. For den går tydeligvis ikke ved fyrverkeri.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer