Notiser

Er Aftenposten borgerlig?

Kristin Clemet, leder i Civita, mener vi mangler en borgerlig avis. Hun slakter Aftenposten, og hun gjør det med rette, i en bloggpost som ble publisert i formiddag.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Aftenposten sluttet med riksmålet i 1990.

Efter det har den ikke vært borgerlig lenger.

For øvrig har journalistene i Norge blitt uhorvelig kjedelige, lite selvdrevne, uten meninger.

Tidligere var det slik at det var varierte intelektuelle som var journalister, og man fnøs av de fra den statlige journalisthøgskolen.

I dag går alle igjennom den samme sosialdemokratiske hjernevasken, med masse obligatorisk sludder om objektivitet og etikk.

Konrad
12 years ago

Norge mangler vel først og fremst en skikkelig borgerlig-liberal avis, Aftenposten har hatt tendenser i den retning, Dagens Næringsliv er vel den eneste sådann, samt Morgenbladet som kanskje er mer liberal-sosialdemokratisk.

Sosialisten
12 years ago

Sjølvsagt er Aftenposten borgarleg. Det er/var jo ein Høgre-avis for faen! Borgarpressa har alltid vore mykje sterkare enn arbeidarpressa. Ikkje minst av di dei borgarlege avisene var tidlegare ute (mange blei starta opp i dei politiske stridene i 1880-åra), pluss at borgarskapet sjølvsagt har og hadde større økonomiske ressursar enn arbeidarrørsla. Det gjeld ikkje berre Aftenposten, men dei andre store avisene i Noreg er aviser som VG, Dagbladet, Bergens Tidende, Adresseavisa, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten, Dagens Næringsliv osv. Samanlikna med denne liberale/konservative borgarpressa er Dagsavisen, Nordlys og Klassekampen veldig små. I tillegg er det nokre fåe sosialdemokratiske lokalaviser, men dei… Read more »

Sosialisten
12 years ago

Uff – etter å ha lese Clemet sitt innlegg ser eg at ho var meir på viddene enn det eg hadde trudd. Dømet ho bruker (kjønskvotering i verksemdsstyre) var jo nemleg eit døme på støtte til Høgre-politikk! Kan eg få lov til å minne om at lova om kjønskvotering i styre blei innførd av ei borgarleg regjering? At lova blei innførd under ein Høgre-statsråd. Kristin Clemet var sjølv medlem av den regjeringa som dreiv gjennom denne lova. Til og med partifelle med den aktuelle statsråden. Er Ansgar Gabrielsen òg ein representant for sentrum/venstre-sida? For å seie det slik: Høgre spelte… Read more »

Fra arkivet