Ukategorisert

– Forkastelig av Forsvaret

Bergen FpU mener det er forkastelig at Forsvaret truer personvernet på nettstedet Futurebook.no.

Mange av dem som har vært innlogget på nettstedet, forteller om internettsider med falske profiler med fulle navn og opplysninger om bosted og fødselsdato. Ungdommene er tagget i falske bilder og har et sett med oppdiktede venner. Også nakenbilder med flåsete kommentarer ligger på profilene til noen av ungdommene.

–Vi mener det er forkastelig at Forsvaret både truer personvernet og legger ut useriøse kommentarer om at verneplikten kan brukes til å kikke på nakne jenter. Bergen FpU vil styrke det norske personvernet, og mener Forsvaret bør be om unnskyldning til dem som fikk opprettet falske profiler i sitt navn. Det sier Ida Christine Hansen, styremedlem i Bergen FpU.

Noen stortingsrepresentanter bør følge opp denne saken. Det er på tide å sette forsvarsminister Grete Faremo (Ap) til veggs under en spørretime.

Mest lest

Arrangementer