Ukategorisert

Hockeypulver er fremdeles i salg

Til tross for at utsalgsstedene skal skjule imitasjoner av tobakksprodukter, er det mange som fortsatt har Hockeypulver, lakrispiper og marsipanpølser fremme, godt synlig for kundene.

Finnmark Dagblad har besøkt en kiosk som fortsatt har Hockeypulver som en synlig vare i kiosken.

Det er positivt at det finnes borgere som gir blaffen i det mange vil omtale som tøvete reguleringer. Hockeypulver-saken, som Liberaleren omtalte 22. desember 2009, er et eksempel på en idiotisk regulering.

Les artikkelen Farer truer overaltMinerva.as.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Har sett dette jeg også. Folk forstår ikke unødvendige lover, bra.

Unknownrebel
12 years ago

Fra helsediktaturets nettsider;

«– Ingen butikker har henvendt seg til oss om f.eks. hockeypulver, opplyser Hege Wang. – På generelt grunnlag kan vi likevel si at det er svært mye som taler for at hockeypulver ikke omfattes. Vi har fått opplyst at det er en imitasjon av en hockeypuck, selve pulveret er ingen etterligning av snus, og produktet brukes heller ikke som snus.»

http://www.helsedirektoratet.no/tobakk/imitasjoner_av_tobakksvarer_m__ogs__under_disk_653434

Det kan virke som historien om marsipanpølser og hockeypulver var sensasjonalistisk journalistikk mer enn noe annet.

Skal man først bryte loven syns jeg man kan gjøre det ordentlig. Ikke bare tøffe seg med noen lakrispiper.

Unknownrebel
12 years ago

Misforstå meg rett, jeg mener at hvor butikker plasserer varene sine ikke er statens anliggende. Men denne saken dreier seg ikke om hockeypulver eller lakrispiper, og hvorvidt et evt. forbud mot marsipanpølser er over streken. Det dreier seg om eiendomsrett, og hvordan statsmakten ikke har noen moralsk rett til å bestemme på privat eiendom. Problemet er at ingen tilsynelatende makter å argumentere mot statlig inngripen i den private sfære uten å danse etter statens pipe. Vi så det når røykeloven kom, og vi ser det nå. Så lenge ingen utfordrer premisset, hvilket er at staten tross alt bør ha passe… Read more »

Fra arkivet