Ukategorisert

Troen på tvang er altfor stor

Til og med fremskrittspartipolitikere vil lage omfattende ordninger med økt bruk av tvang. Troen på tvang har blitt altfor stor!

Ole Berget, fylkespolitiker for Fremskrittspartiet, ønsker å bruke tvangstiltak ovenfor ungdommer som ruser seg på hasj.

— Tving de som blir tatt for hasjbruk inn i et informasjonsprogram. Det kan blant annet inneholde besøk hos tunge kriminelle i fengsel. Der vil de fort skjønne hvordan det kan gå hvis en ikke stopper i tide, sier Ole Berget til Trønder-Avisa.

Kollisjon
Fremskrittspartiet vil legge ned fylkeskommunen som forvaltningsnivå, men det bryr ikke Ole Berget seg om. Han mener fylkeskommunen må ta en ledende rolle i arbeidet.

I norsk narkotikapolitikk er det brukt pisk i altfor mange år, uten at det har vært spesielt vellykket. I en undersøkelse blant 759 elever i Verdal, sier 34 elever i 10. klasse at de har brukt narkotika.

Trønder-Avisa har omtalt undersøkelsen.

Den kriminelle lavalderen i Norge er 15 år. Det betyr at elevene i 10.klasse tar en risiko ved å benytte rus. . Til tross for dette er det mange som har brukt narkotika.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas
Jonas
12 years ago

Hahaha, jeg tror virkelig ungdom slutter å røyke hasj hvis de får treffe voldtektsforbrytere og profesjonelle bankranere på en ekskursjon i fengsel. Hold dere til alkoholen, kids, ingen har noen sinne tatt skade av den!

Anonym
Anonym
12 years ago

Hasj er mindre skadelig for kroppen. Ungdommen har tilgang til internett, og biter ikke lenger på dette. Minner om «omskoleringskursene» man driver med i Kina, statlig hjernevask.

Vi bør heller få hasjsalget inn i lovlige former.

Carl I. Hagen har argumentert for legalisering av narkotika på en konferanse i utlandet for mange år siden. Vet de som er med i partiet dette? Er FrP fortsatt et liberalt parti, eller er det blitt et formyndersk tvangsparti fullt av inngrodde folkefordommer?

benjamin
benjamin
12 years ago

Vel.. hva med og ha et skikkelig psykiatri tilbud først? siden dere er så ivrige etter å hjelpe….4 månder venting for noe som kan være akkut er ganske idiotisk.. Fiks de eksisterende problemer før man foreslår nye ting, alt for mange av dere som vil påvirke norge med enda en jævla lov som krenker det frie mennesket.

Anonym
Anonym
12 years ago

Benjamin: hadde du hatt penger til overs som i dag går til skatt kunne du kjøpt privat psykolog og også fått den fordelen at det er mindre risiko for formynderske overgrep fra myndighetene om du skulle si noe feil til psykologen.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Ole Berget, fylkespolitiker for Fremskrittspartiet, ønsker å bruke tvangstiltak ovenfor ungdommer som ruser seg på raffinert sukker og feit mat.

– Tving de som ligger an til å bli overvektige inn i et informasjonsprogram. Det kan blant annet inneholde besøk hos tunge, feite fastfood-spisere som knapt kan gå på egne ben. Der vil de fort skjønne hvordan det kan gå hvis en ikke stopper i tide, sier Ole Berget til Trønder-Avisa.

Anonym
Anonym
12 years ago

Ser ut til at formynderen fra FrP ikke er alene om å mene dette i Norges «liberale» parti.

Romerikes Blad:

Vil dømme unge til rusprogram

http://www.rb.no/aktuelt/article4830498.ece

En lite gjennomtenkt privatlivsinvasjon som vil få ungdommer til å velge hardere stoffer som er raskere ute av systemet.

Fra arkivet