Ukategorisert

Fjern NRK som en aktør på annonsemarkedet

NRK er skrekkeksemplet på hvordan det går hver gang staten blander rollene som premissleverandør og aktør.

Olemic Thommessen, stortingsrepresentant for Høyre, ønsker et reklameforbud for NRK, et forbud som også skal gjelde på nettstedet NRK.no.

–Dette er en sak som blir trukket frem av flere mediebedrifter og organisasjoner. Overgangen til digital plattform er et faktum og det blir veldig kunstig om NRK med lisensen i ryggen skal kunne bygge seg opp som en stor markedsaktør, og spise av det markedet de kommersielle mediebedriftene skal leve av, sier Olemic Thommessen til NRK.no.

For Liberaleren er saken enkel; fordi vi er konsekvente. Høyre kan dessverre ikke si det samme.

En statlig aktør skal ikke drive som en næringsaktør når staten lager rammene for næringsvirksomhet. Rollesammenblandingen betyr gode konkurransevilkår for statlige aktører, noe som gir privat næringsliv enorme utfordringer. Politikerne bør kvitte seg med NRK så raskt som overhode mulig!

Mest lest

Arrangementer