Ukategorisert

Skatteinnbetalinger i 2009

I 2009 ble det innbetalt 694,7 milliarder kroner i skatt, viser skatteregnskapsstatistikken som Statistisk sentralbyrå har offentliggjort.

Nesten 700 milliarder kroner er fryktelig mye penger, og det gjør staten til en gigantisk tyv ettersom skatt er å ta penger fra borgerne.

Det er verdt å merke seg at arbeidsgiveravgiften utgjorde 120,6 milliarder kroner, penger som staten tar fra næringslivet fordi bedriftene har ansatte.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er helt sykt mye. Tror vi fint kunne hatt gode sosiale ordninger og samtidig redusert skatten til halvparten av det den er i dag hvis det hele var mer effektivt drevet.

Simon Furnes
12 years ago

Ja, og hva ligger statsbudsjettet på? Hvor mye av dette får vi virkelig noe igjen for spør no bare eg

JonasMG
12 years ago

Nei nei nei nei, staten er ingen tyv! Det er altfor billig å si. En kan like gjerne si at arbeidsgiveren din er en tyv, siden han tar verdiene du produserer. Eller si at sønnen din er en tyv siden han spiser opp maten din. Dette er omstendighetene vi lever under (både forholdet til arbeidsgiver og staten). Hvis en sier at den ene er en tyv kan en like gjerne si at den andre er det. Vi velger frivillig å bo i Norge (med alle lover og forpliktelser det innebærer), og velger frivillig å arbeide for vår arbeidsgiver. Makan altså,… Read more »

Mons
Mons
12 years ago

JonasMG, det du ignorerer er frivilligheten. Man får barn frivillig, man arbeider frivillig (dessuten får man lønn for arbeidet man gjør) man kan velge å ikke å få barn, man kan velge å ikke å jobbe. Skatt blir tatt inn gjennom tvang, enten man vil eller ikke.

Dessuten er det å unnskylde overgrep med at man «bare kan flytte» idiotargumenter. Jeg antar det ikke skjedde noen overgrep i Sudan siden man bare kulle flytte derfra?

Fra arkivet