Ukategorisert

Omstilling i Forsvaret

Regjeringen skryter uhemmet av omstillingsprosessen som Forsvaret har vært gjennom de siste årene.

Det er utarbeidet en rapport av omstillingen for perioden 2005 – 2008. Dokumentet kan beskrives som en lang skryteliste.

I 2010 skal Forsvare bruke nesten 35 milliarder kroner. Det er mye penger som borgerne må betale i form av skatter og avgifter. I tillegg er det ingen som har gjort noe vesentlig for å bli kvitt vernepliktsordningen. Effektivitet kommer ofte ved spesialisering, altså å få jobbe med noe en liker eller kan. Å kommandere mange ut for å gjøre omtrent det samme, er en formidabel sløsing med skattefinansierte penger. Vernepliktsordningen er en hemsko for et effektivt og godt forsvar.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Ytringsfrihet – den viktigste rettighet av alleYtringsfrihet – den viktigste rettighet av alle
  Frihet til å ytre seg er selve grunnlaget for et fritt samfunn.
 • Et forsvar for retten til å være uorganisertEt forsvar for retten til å være uorganisert
  Velger du å være uorganisert, er du gratispassasjer. Ifølge fagbevegelsen.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.