Ukategorisert

Oslo Høyre mot datalagringsdirektivet

På helgens årsmøte vedtok Oslo Høyre med hele 98 mot 34 stemmer å si nei til datalagringsdirektivet. Aftenposten karakteriserer på lederplass vedtaket det viktigste Høyres største fylkeslag har gjort på lang tid. Vi kan bare si oss hjertens enige.

Aftenposten mener at vedtaket kan skape problemer både for Høyre-ledelsen og den Ap-dominerte regjeringen. Avisen mener at Høyre i Bondevik II-regjeringen gikk for langt i å godta overvåkning. Det kan bare oppfattes som et dårlig skjult spark til daværende justisminister Odd Einar Dørums antiterrorlovgivning. Deler av lovverket er i eftertid slått fast å være i strid med Grunnloven. Justisminister Knut Storberget ryddet heldigvis opp på dette punktet med en imponerende handlekraft.

Aftenposten innser også at vedtaket kan skape problemer i forholdet til EU, men mener likevel at vedtaket er riktig. «Det finnes grenser for hva vi bør være villige til å akseptere av inngripen i papirlivet.»

Også Adresseavisen omtaler Oslo Høyres vedtak, under overskriften Datatrøbbel.

Mest lest

Arrangementer