Ukategorisert

Krekar trenger beskyttelse

Hadde norske myndigheter gitt blaffen i Mulla Krekars sikkerhet hadde han forlengst vært utvist til Irak eller utlevert til USA. Det er nettopp faren for dødsstraff begge steder som gjør at han er i Norge. Da må han også beskyttes her.

FrPs Siv Jensen tar attentatet mot Krekar forleden som et bevist på at han er en fare for sine omgivelser og burde vært plassert i forvaring. Problemet med argumentet er at så lenge han ikke har gjort seg skyldig i lovbrudd er det ingen grunn til å sette ham i forvaring. Siden han ikke er underveis til å bli sendt ut av landet, er det det heller ingen grunn til å internere ham.

Det må likevel være lov til å spørre seg hvorfor en person som Høyesterett har fastslått er en fare for rikets sikkerhet, kan gå løs.

Mulla Krekar har brukt sine muligheter via internett og intervjuer med vanlige medier til å oppfordre til terror. Også norske borgere er legitime terrormål. Dette er noe av begrunnelsen for at han er ansett å være en fare for rikets sikkerhet. Så langt kan ikke attentater, mordforsøk eller terrorhandlinger på norsk jord knyttes til Krekar. Derfor går han også fri.

Om noen skulle påberope seg Krekars oppfordringer som grunnlag for terrorhandlinger eller drap, må dette også bevises som en klar sammenheng. Og selv da er det spørsmål om Krekar overhodet kan tillegges ansvaret for andres handlinger. I det øyeblikket noen påberoper seg andres ytringer som grunnlag for egne handlinger kan det bære veldig galt avsted. Bare spør alle musikere hvis tekster blir brukt som begrunnelse for alt fra skolemassakrer via kirkebranner, til selvmord.

Krekar er en levende provokasjon midt blant oss, og mange gir uttrykk for at hans liv er mindre verdt enn andres. Derfor bør han sendes ut av landet. Uansett hvilken skjebne som venter ham. Ut fra en slik tankegang er det ikke rart at mange beklager at gjerningsperson(ene) ikke lyktes i attentatet mot Krekar.

Så lenge Krekar befinner seg innenfor Norges grenser har han samme krav på beskyttelse som alle andre. Hvis politiet skulle begynne å gradere hvem blant oss som trenger beskyttelse ville det raskt bære galt avsted.

Uansett hvor mye vi misliker hans handlinger og ytringer har også Mulla Krekar krav på beskyttelse. Det er noen av fordelene med å leve i en rettsstat og et liberalt demokrati. Uansett om Mulla Krekar aldri vil innse dette, skal vi andre prise oss lykkelig over at det er slik. Og kanskje vil de som er tilbøyelige til å følge Krekars politiske og religiøse syn bli vaksinert når de ser fordelene av tankegangen bak det norske og øvrige vestlige lands samfunnssystem. Isåfall vil Krekars drøm om å gjenopplive Kalifatet forbli i hans drømmeverden. Noe vi og alle andre skal være sjeleglade for.

15 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Christopher R
Christopher R
12 years ago

«Og kanskje vil de som er tilbøyelige til å følge Krekars politiske og religiøse syn bli vaksinert når de ser fordelene av tankegangen bak det norske og øvrige vestlige lands samfunnssystem.» Dessverre tror jeg at det blir oppfattet som den svakheten som muliggjør den nårværende suicidale innvandringspolitikken der de som ønsker å undergrave vårt samfunn lever som parasitter og blir hjulpet til å ommgås intensjonenen i lovverket. Dessuten måtte det norske samfunnet utvist en langt klarerer uttalt holdning og ved regløer/sanksjoner at vi mener at vårt samfunn er best og at multikulti er et moral-relativistisk blindspor. Det ser dessverre ikke… Read more »

Kim
Kim
12 years ago

Jeg blir noe provosert når jeg leser innlegget. Gata’s justis er forkastlig, men i en RETTSTAT så hadde fyren blitt kasta ut! Dette er en terrorist som bruker norske midler og ressurser til å spre hat over internett, og andre medier. Han er på FNs terrorliste, han har vært leder i Ansar al Islam, han støtter drap på norske soldater i Afghanistan.

Rettstat, neppe. Hvis Hitler hadde flykta til Norge, vi ville ikke ha utlevert ham?

Tor Inge Buffelen
Tor Inge Buffelen
12 years ago

Jammen er det godt å se at noen gjør noe for å få tatt livet av verdiløst avskum som Krekar!

Thor André
Thor André
12 years ago

@Kim
Hvis Hitler hadde flyktet til Norge, hadde han ikke blitt utlevert nei, han hadde blitt skutt på Akershus festning…

Perculate
Perculate
12 years ago

Skyt kreket.

Tidskontroll
12 years ago

Krekar er etbevis på hva en naiv innvandringspolitikk fører med seg. De folkevalgte er arktiektene bak denne multiinnvasjonen av kongeriket.De bruker sin innflytelse på å rasere velferdsstaten.De som har sveket sitt folk over lengre tid.Mullahen bevis hvor lett man kan manipulere det norsk rettsystemet..
Ikke glem at Krekar har truet Norge med terrorhandlinger om vi utviser ham..

Jan Mayen
Jan Mayen
12 years ago

Ser at noen tror at det er nazister som står bak skuddene. Så på TV2 at politiet er inne på en teori om at det kan være kurdere. Det er bare å slå fast at en terrorleder som Mulla Krekar har flere fiender både i og utenfor Norge. Og noen av disse har tilgang på våpen.

Anonym
Anonym
12 years ago

Kommentaren fra Perculate er den første jeg har sett som inneholder oppfordring til ulovlig aktivitet av den art noen gang i alle mine år på nettet. Derfor må jeg bare konkludere med at PST og andre sine advarsler om slikt er kraftig overdrevet. De fleste oppfører seg sivilisert.

Lasse K. L.
Lasse K. L.
12 years ago

Jeg er ikke enig i skribentens konklusjon om at kun fordi Krekar befinner seg i Norge har han krav på vår beskyttelse.
Han er en fiendtlig militær leder som øyeblikkelig burde utleveres til våre allierte som tross alt har ham ettersøkt.
Hva som skjer med han videre er på ingen måte vårt problem, eller noe vi har noen rett i å blande oss opp i.

zorbathegeek
zorbathegeek
12 years ago

Det skulle jo ikke være så vanskelig å finne personen som ville Krekar til livs. Det er bare 4,5 millioner mistenkte å avhøre …

Konrad
12 years ago

Alle som befinner seg i Norge har samme krav på beskyttelse og rettsikkerhet. Dette kalles sivilisasjon.

Ole Olsen
Ole Olsen
12 years ago

Hva skal Meling leva av da ? han har jo en kjempe god års inntekt på mullaen så han er redd for å slippe han.

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Veldig god kommentar av Pleym, og jeg har aldri forstått at vi skal forsvare de norske og vestlige verdiene med å forlate de. Og jeg er sjokkert over hvor lite som skal til for at noen er villig til å kaste de frie rettighetene våres på dynga, en skjeggete karikatur av terrorist er tydeligvis nok for at mange er villig til å gi slipp på våre norske verdier.

IvarE
IvarE
12 years ago

Krekar har ved uttalelser på nett, i aviser og på tv oppfordre til terror og kriminelle handlinger. På det grunnlag alene kan han straffes (sperres inne) i Norge. Kan for øvrig vanskelig se hva som skulle være så galt med utlevering. Muligens ikke til Irak (kan strengt tatt være enig med Støre i at Irakiske garantier ikke er alt for mye verd), men det er ingen ting i veien for å utlevere ham til USA med forutsetning om at aktor ikke krever dødsstraff, eller til Australia som ikke har dødsstraff men som også krever ham utlevert (for drap på en… Read more »

OJ
OJ
12 years ago

Bra innlegg!

Lynsjemobben i kommentarefeltet burde lære seg hva som er hensikten med et rettssystem. Det kan godt være at han har gjort noe som er kriminelt, men det er ikke opp til politikere eller lesere av Liberaleren å bestemme (med mindre de sitter som meddommere eller i en jury).

Jeg håper forøvrig at vi ennå ikke er kommet dit at «norske verdier» betyr å skyte folk vi ikke liker.

Fra arkivet

 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?