Ukategorisert

Hansen-utspill ikke etter boka

Alle som ønsker reformer i eget parti, må bruke landsmøtene på en god måte.

Inger Lise Hansen, nestleder i Kristelig Folkeparti, kom med et utspill i Aftenposten som gikk på at Kristelig Folkeparti bør modernisere en del standpunkt. Etter utspillet har det vært debatt om Hansen, om KrF og om politikk.

Inger Lise Hansen må bruke programarbeidet til å fremme ny politikk. (Foto: Krf.no)
Inger Lise Hansen må bruke programarbeidet til å fremme ny politikk. (Foto: Krf.no)

Utspillet om ny politikk på en rekke felt er ikke overraskende, men det er oppsiktsvekkende at Hansen ikke benyttet muligheten i prosessen som partiet var igjennom foran stortingsvalget i 2009. Inger Lise Hansen fremmet ikke omstridte forslag i programprosessen, en prosess som ble avsluttet med at programmet ble vedtatt på partiets landsmøte med overveldende flertall på de fleste punkt.

Programmet er stortingsgruppens kontrakt med velgerne, og programmet gjelder for perioden 2009 – 2013. Nye muligheter til å fremme ny politikk kommer i programarbeidet foran neste stortingsvalg.

Debatter
Liberaleren har vært i kontakt med to personer som satt i programkomiteen som jobbet med programmet som gjelder i denne perioden. Begge medlemmene avkrefter at det ble fremmet konkrete forslag som skapte stor splid i partiet. Det var debatter, men debattene nådde ikke dagens høyder fordi ingen fremmet det som i KrF blir regnet som ytterliggående forslag.

Som en KrF-topp burde Inger Lise Hansen benyttet fjorårets sjanse til å fornye KrFs politikk.

Skulle Hansen få gjennomslag for ny politikk foran valget i 2013, vil det være en forbedring. Men Kristelig Folkeparti vil fortsatt være verdikonservativt., og ønsker å bruke politisk makt til å tvinge sitt verdisyn på andre mennesker.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
12 years ago

Hvorfor fremmer hun Venstre-synspunkter i KrF ? Hvorfor bruker hun ikke de rette kanaler ? Hvorfor er hun i et livssynsparti som KrF og allikevel hevder at de må endre livssyn for å tekkes de skiftende moteretninger.

Jeg må si jeg har forsvinnende liten sans for slik illojal og prinsippløs framferd. Takke meg til en konsekvent mørkemann som står på sitt.

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Det er sjanseløst å få igjennom de forslagene på et landsmøte i Krf, og det vet nok Hansen. Kanskje det her blir en start på en lengere prosess som kan modernisere et nesten dødt parti.

Og liberaleren burde vel strengt tatt heller støtte hennes kamp for et mer liberalt og menneskevarmt krf, i stede for å gå i kompaniskap med kristenfundamentalistene om kritikken.

Fra arkivet