Ukategorisert

Venstre på glid i narkotikapolitikken

Debattene i Unge Venstre om en liberalisering av narkotikapolitikken gir resultat, noe debatten på årsmøtet i Hordaland Venstre viste.

Et enstemmig årsmøte i Hordaland Venstre vedtok på søndag å gå inn for å avkriminalisere narkotikabruk hos rusavhengige, ifølge BT.no.

Hordaland Venstre vil ikke legalisere narkotika. Partiet mener det fortsatt skal være ulovlig å selge narkotika.

Hordaland Venstre innser at straffetankegangen ikke fungerer. Forslaget vil bli behandlet på landsmøtet til Venstre.

Alle små skritt er viktig for å fornye narkotikapolitikken. Hordaland Venstre har tatt et lite, men et viktig skritt for en ny narkotikapolitikk.

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Et enstemmig årsmøte i Hordaland Venstre vedtok på søndag å gå inn for å avkriminalisere narkotikabruk hos rusavhengige, ifølge BT.no. » Og hvem skal da bestemme hvem som skal klassifiseres som avhengige og ikke? Normalt i dette landet, når rusbruk diskuteres, så er man en hasjmisbruker bare man røyker -1- joint. Så om man skal følge den tankegangen er følgende: 1) Misbruk stammer i 90% av tilfellene fra avhengighet 2) Alle som bruker cannabis misbruker det. 3) Dermed må alle som bruker det være avhengige. Og da er man tilbake til en tankegang hvor alle som lefler med cannabis slipper… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Fremste årsak til bruk av cannabis er at folk ønsker å ha det moro eller kose seg litt, ofte i sosiale sammenhenger.

Det er et mindretall som bruker det for å flykte fra problemene sine, og det er mye sunnere for disse å bruke cannabis enn noen andre rusmidler. Det disse trenger er å snakke med en psykolog, og da reduserer de gjerne bruken av seg selv.

Det norske samfunnets syn på cannabis er helt på trynet.

Jon
Jon
12 years ago

Jeg vil sterkt oppfordre alle liberalister å melde seg inn i Friborgerforbundet så raskt som overhodet mulig, og vært gjerne litt ivrig med å rekruttere andre individualister med i Forbundet også. Vi trenger 500 medlemmer før 1. april for å få statsstøtte og dette kommer ikke av seg selv. Det er ca 500 stykker i Norge som stemmer (eller ønsker å stemme) på DLF. Hvis alle disse melder seg inn når vi målet ene og alene på disse. I tillegg kommer individualister i andre partier. Dette skal kunne gå, men det trengs ørlitegranne innsats fra dere som ennå ikke har… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Hva gjør den kommentaren her Jon? *redaksjonen burde slette den* – irrelevant egenreklame som saboterer diskusjonen!

Sole
Sole
12 years ago

«Det norske samfunnets syn på cannabis er helt på trynet.» I at Cannabis er farligere enn alkohol? – ja. I at cannabis er et farlig narkotisk middel? – nei. Det er klart at om det er snakk om ‘en joint en gang i blant’ er ikke det så ille, men vi vet at sånn er det ikke. Ruseffekten av en joint med 0,5g cannabidoid har et serumnivå som ligger over en sixpack. Altså høyere ruseffekt. Det er langt lettere å innta 0,5g hasj enn en sixpack og derfor lettere å få et daglig bruk. Hjerneforskning viser også betydlig forandring i… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Sole: Vås fra ende til annen. Cannabis og alkohol er helt forskjellige, og cannabis er helt klart det minst skadelige av de to. Cannabis kan sette enkelte ungdommer i midlertidig psykisk ubalanse dersom de er disponert for det, men forbudet forverrer denne situasjonen betraktelig siden de ber om hjelp altfor sent. Dessuten røyker de fleste en joint en gang i blant – det er fakta, og i den grad de ikke gjør det er det et resultat av forbudet, som skaper miljø med kunstig overforbruk. Skadene av forbudet overgår skadene fra rusmidlet i meget stor grad. Det er dagens forbudspolitikk… Read more »

Sole
Sole
12 years ago

Hva er vås fra ende til annen? Hele kommentaren? Det du sier om cannabis viser jo bare hvor feilaktig din informasjon om narkotiske midler er. Jeg er selv ansatt ved Ullevål universitetssykehus og jobber med status på pasienter tilknyttet hele østlandet. ved siden av det er jeg i tett kontakt med forskningsavdelingen SERAF og er oppdatert på det meste av narkotikaforskningen. Jeg går med på at alkohol er svært skadelig og langt mer skadelig enn Cannabis om du utsettes for samme rusmengde. Selv om stoffene er svært forskjellige er det mulig å måle effekten stoffet har på blodet og de… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Det virker som du har greie på dette Sole, og jeg er enig i mye av problemene du skisserer. Du generaliserer litt fordi du antakelig bare ser problembrukerne – ikke så rart, det er disse som ender opp der du jobber. Jeg ser mange som ikke er problembrukere, og kjenner meg ikke igjen i langtidsvirkningene du skisserer i det hele tatt. Mange flotte voksne mennesker liker å røyke seg en joint i blant uten at det har noen negativ innvirkning på livet deres overhodet. Takk for at du ser poenget med urene rusmidler. Se for øvrig dette blogginnlegget om skadereduksjon… Read more »

Sveinung Rotevatn
12 years ago

Det er ikkje berre Hordaland Venstre som er på gli i narkotikapolitikken: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.6994021

Kan det gå heile vegen til topps? Det vert spanande å sjå.

Anonym
Anonym
12 years ago

Det er så nydelig å se Rotevatn argumentere for avkriminalisering på nynorsk! Poetisk og vakkert! 🙂 Go Rotevatn!

Fra arkivet