Ukategorisert

Debatt om doping

Det er debatt om doping i idretten i forbindelse med Olympiske Leker som starter til helgen.

Det er spesielt russiske avsløringer som bekymrer idrettslederne foran de Olympiske Lekene. Heller ikke denne gangen kommer verden til å få oppleve leker uten at noen utøvere bryter regelverket.

Forbudet mot doping oppmuntrer til en trikse- og miksekultur, og forbudet gir forutsette og uforutsette bivirkninger. Ledere, trenere og utøvere gjør enkle grep for å omgå regelverket.

Liberaleren forsvarer eiendomsretten, og det betyr at vi ønsker at hver enkelt arrangør skal få sette rammebetingelsene for sitt arrangement, uten statlig innblanding. Likevel oppfordrer vi til liberale holdninger og liberal praksis, fordi det vil skape like konkurransevilkår mellom utøverne som konkurrerer.

Frihet til å behandle egen kropp etter eget ønske, bør være den ultimale drøm for alle liberalistene. Denne friheten medfører at vi aksepterer at utøvere mishandler egne kropper for å vinne olympisk medalje.

De som er imot doping, argumenterer for et system som aldri vil fungere. Det vil alltid finnes juksemakere som gjør alt for å vinne.

Tags:

,
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IvarE
IvarE
12 years ago

Helt riktig.

Men andre ting veldig mange dopingmotstandere bevisst (+) glemmer, er at
– kjøp og salg av spillere i lagidretter også er doping (på klubbnivå). Men det er liksom helt all right. Kun klubber som selv har fostret sine talenter fra barnenivå burde kunne kalle seg dopfrie.
– Profesjonelle / semiprofesjonelle idrettsutøvere er i seg selv doping, og strider mot de gamle olympiske ideal.
– Støtteapparat er doping.
osv.

Fra arkivet