Ukategorisert

Ulv! Ulv! skriver Helga Pedersen

i Dagbladet idag. Hun mener at vi motstandere av datalagringsdirektivet tar feil når vi mener rettsstaten forsvinner hvis direktivet innføres. Hun mener vi brenner av kruttet for tidlig, og lurer på hva vi skal gjøre med «kraften i argumentene når vi virkelig trenger dem?»

Liberaleren har tidligere omtalt Erling Dokk Holms kommentar i Dagbladet Magasinet sist lørdag, og Jan Omdahls omtale av ny teknologi under utvikling i EU – for å overvåke enda smartere.

Helga Pedersen svarer Dokk Holm med å henvise til Omdahls artikkel. Hun snur på argumentene fra DLD-motstanderne; som sier at når DLD innføres åpnes det for andre og mer ytterligående overvåkningsformer senere. Pedersen mener derimot at direktivet ikke står i motstrid til rettsstaten og heller ikke betyr slutten på det liberale demokratiet.

Til dem som bruker store ord i debatten om datalagringsdirektivet forteller hun at «kraften i argumentene er brukt opp når vi virkelig trenger dem».

Mitt svar til Helga Pedersen er kort og greit: Ser hun ikke faresignalene som ligger i datalagringsdirektivet vil hun sannsynligvis ikke kjenne dem igjen senere. Og er direktivet allerede innført i Norge når de smarte, nye programmene kommer fra EUs politiske myndigheter vil skansen være brutt. Det vil være for sent å stanse noe som helst. Barrieren mellom det offentlige og private vil være om ikke brutt ned så ihvertfall tilstrekkelig perforert til at restene kan fjernes uten problemer.

Det er nå grensen må trekkes og stoppskiltet settes opp. Efterpå er det for sent.

Bli med i Stopp Datalagringsdirektivet du også!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer