Ukategorisert

Ulv! Ulv! skriver Helga Pedersen

i Dagbladet idag. Hun mener at vi motstandere av datalagringsdirektivet tar feil når vi mener rettsstaten forsvinner hvis direktivet innføres. Hun mener vi brenner av kruttet for tidlig, og lurer på hva vi skal gjøre med «kraften i argumentene når vi virkelig trenger dem?»

Liberaleren har tidligere omtalt Erling Dokk Holms kommentar i Dagbladet Magasinet sist lørdag, og Jan Omdahls omtale av ny teknologi under utvikling i EU – for å overvåke enda smartere.

Helga Pedersen svarer Dokk Holm med å henvise til Omdahls artikkel. Hun snur på argumentene fra DLD-motstanderne; som sier at når DLD innføres åpnes det for andre og mer ytterligående overvåkningsformer senere. Pedersen mener derimot at direktivet ikke står i motstrid til rettsstaten og heller ikke betyr slutten på det liberale demokratiet.

Til dem som bruker store ord i debatten om datalagringsdirektivet forteller hun at «kraften i argumentene er brukt opp når vi virkelig trenger dem».

Mitt svar til Helga Pedersen er kort og greit: Ser hun ikke faresignalene som ligger i datalagringsdirektivet vil hun sannsynligvis ikke kjenne dem igjen senere. Og er direktivet allerede innført i Norge når de smarte, nye programmene kommer fra EUs politiske myndigheter vil skansen være brutt. Det vil være for sent å stanse noe som helst. Barrieren mellom det offentlige og private vil være om ikke brutt ned så ihvertfall tilstrekkelig perforert til at restene kan fjernes uten problemer.

Det er nå grensen må trekkes og stoppskiltet settes opp. Efterpå er det for sent.

Bli med i Stopp Datalagringsdirektivet du også!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars-Henrik
Lars-Henrik
11 years ago

Merkeleg synspunkt!

Helga Pedersen meiner altså at vi skal vente til noko faktisk foreslå å avvikle rettsstaten før vi tek i bruk argumenta våre. Til det er det å seie at rettsstaten ikkje vil bli «avvikla» fordi nokon foreslår det, det vil vere summen av alle enkelkttiltak som Pedersen bagatalliserer som til slutt vil «avvikle» rettsstaten. Datalagringsdirektivet er eit slikt enkelttiltak.

Lars-Henrik

Lars-Henrik
Lars-Henrik
11 years ago

Merkeleg synspunkt!

Helga Pedersen meiner altså at vi skal vente til nokon faktisk foreslår å avvikle rettsstaten før vi tek i bruk argumenta våre. Til det er det å seie at rettsstaten ikkje vil bli «avvikla» fordi nokon foreslår det, det vil vere summen av alle enkelkttiltak (som Pedersen bagatalliserer) som til slutt vil «avvikle» rettsstaten. Datalagringsdirektivet er eit slikt enkelttiltak.

Lars-Henrik

Leirbag
Leirbag
11 years ago

Selvølgelig har hun merkelig synspunkt Lars-Henrik.

Så godt som alt det positive omkring DLD som våre folkevalgte serverer er propaganda og et forsøk på å dempe kritikken + vinne over eventuelle motstandere.

Glem fakta. Glem rasjonalitet. Glem i det hele tatt å fortelle sannheten.

Den berømte saueflokken vet ikke hva som er best for seg selv, derfor burde vi lytte til våre politikere og den intellektuelle elite.

Nuvel, det er iallefall hvordan den intellektuelle elite selv tenker.

Og det er i ALLER HØYESTE grad slik AP’s sentrale styre tenker.

sporlys
sporlys
11 years ago

Mener å huske at vi skal innføre muligheter til å stemme via internett i Norge.

Vil dette nå bli mer… problematisk?

Fra arkivet