Ukategorisert

Lyst å være vakthund?

Stillingen som direktør i Datatilsynet er ledig fra 9. april 2010.

Liberaleren er ikke begeistret for skattefinansierte tilsyn og ombud, men vi har hatt et godt samarbeid med Datatilsynet i mange år. Spesielt i kampen mot datalagringsdirektivet har Datatilsynet vært en god ”samtalepartner”.

Direktør Georg Apenes takker snart for seg i tilsynet. Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet leter etter arvtakeren. Stillingsannonsen er publisert på departementets nettsted.

Georg Apenes har vært en god direktør. Måtte hans arvtaker bli like flink!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er sikkert mange som vil ha en som ønsker *mer* overvåkning i denne posisjonen, og jeg håper det ikke blir en politisk utnevnelse med sikte på å vingeklippe Datatilsynet.

Vi trenger en ungdommelig person med forståelse av dagens teknologi, som er like kritisk som Georg Apenes! Ellers risikerer vi å få et totalitært høyteknologisk overvåkingssamfunn før vi vet ordet av det.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Vi trenger en ungdommelig person med forståelse av dagens teknologi, som er like kritisk som Georg Apenes! Ellers risikerer vi å få et totalitært høyteknologisk overvåkingssamfunn før vi vet ordet av det.» Ikke for å være pessimist på noen som helst måte, men det samfunnet vil vi få uavhengig av hva et evt filletilsyn som Datatilsynet mener og hevder (og med det mener jeg ikke at datatilsynet ikke burde eksistere, men de har tross alt minimalt med makt og reaksjonsmuligheter der de finner brudd på lover, såvel som kritikkverdige forhold) Politikerne og big business (du vet, de som politikerne faktisk… Read more »

Fra arkivet