Ukategorisert

Hasj på polet?

Ikke en optimal løsning, men langt bedre enn forbudslinjen.

Det er Willy Pedersen, professor i sosiologi, og Marie Smith-Solbakken, instituttleder ved Universitetet i Stavanger, som ønsker kontroll av markedet, blant annet med salg på steder som har fått bevilling, ifølge Aftenposten.

Duoen lanserer en gammel tanke, en ordning som Norge har på omsetning av vin og brennevin. Langt fra perfekt, men bedre enn forbudslinjen. Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Nesten alle stortingsrepresentantene mener Vinmonopolet er et fornuftig virkemiddel og er det fornuftig på alkohol, må det være like fornuftig på narkotika.

Liberaleren vil dra politikken lengre, men det er ikke mange som ønsker fri omsetning uten politiske reguleringer. Derfor er vi mer enn fornøyde når fagfolk kommer med utspill som på sikt gir politikken en bedre kurs.

Tags:

Mest lest

Arrangementer