Ukategorisert

FpU vil tillate poker

Jørn Kyle Finnesand, som representerer Fremskrittspartiets Ungdom, mener det er irrasjonelt at det skal være ulovlig å spille poker om penger, når andre pengespill, som lotto, er lovlig og det er lett tilgang til pengepoker gjennom internett.

FpU-politikeren har fått et oppslag i Rogalands Avis.

Det er ikke en nyhet at FrP og FpU vil tillate poker i Norge. I kommunevalgkampen i 2007 kom Trond Birkedal, ordførerkandidat for Stavanger Fremskrittsparti, med et lignende utspill. Nå er det på tide at flere politikere fra andre parti følger opp de gode FrP-ønskene.

Frihet over egne penger bør være viktig for alle som sitter på Stortinget.

14 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Frihet over egne penger bør være viktig for alle som sitter på Stortinget. » Her er det tydelig at Herr Solvik ikke har forstått hvordan dagens politikere på Stortinget opererer. De vil ha kontroll og makt, og i aller høyeste grad er kontroll over pengeflyten ønskelig. All makt i denne sal er noe de fleste norske rikspolitikere sikler etter, og de ivrer for. All praktisk politikk tyder på dette. Å si noe annet er å bevise at man er naiv og blind for faktiske realiteter. De bryr seg ikke om meg, deg eller de som velger de inn. De bryr… Read more »

Lasse K. L.
Lasse K. L.
12 years ago

Jeg syntes argumentasjonen til denne FpUeren var litt dårlig vinklet. Poker er selvsagt et ferdighetsspill, men det er jo ikke derfor det bør være lovlig – burde monne i massevis at det er et kortspill mellom voksne som deltar frivillig. «Det eneste de oppnår er at mange benytter seg av mer eller mindre gode tilbydere av poker.» – Tilbudene som finnes i Norge er nok på et mye høyere nivå enn hva Norsk Tipping hadde klart å produsere, samtidig som man unngår alle slags statlige reguleringer. Jeg vet ærlig talt ikke om det hadde blitt bedre om det ble lovlig,… Read more »

Lasse K. L.
Lasse K. L.
12 years ago

Det er nok en sannhet med modifikasjoner, det er selvsagt tilfellet at man ikke ønsker besøk av politiet – men det betyr fremdeles ikke at det er så veldig lukket og skummelt det som foregår. Sålenge man kjenner noen som spiller fra før kommer man med på de lagene som finnes over hele landet, og flere av disse har bedre tilbud enn hva man finner på casinoer i utlandet (som jeg også har frekventert ganske ofte). Hvis det ble legalisert kan jeg forestille meg at staten hadde styrt det selv, og kommet med en haug reguleringer (max innsats, max deltagere,… Read more »

Kyle
12 years ago

Kult at Liberaleren videreformidler saken (min).
Jeg er enig i at det er et godt nok argument for legalisering at det er frivillig mellom to eller flere parter, men for å få pressedekning bør man presentere flere argumenter.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Jeg er enig i at det er et godt nok argument for legalisering at det er frivillig mellom to eller flere parter, men for å få pressedekning bør man presentere flere argumenter»

Dette sier da alt om pressen og dens journalistiske integritet.

Dessverre.

Terje
Terje
12 years ago
trolltroll
12 years ago

Ja, de fleste politikere bryr seg ikkje om poker, for det at ingen blir politikere for å kjempe om det. Dette kommer heller under den større liberaliseringsdeabatten

Lasse K. L.
Lasse K. L.
12 years ago

http://www.ba.no/nyheter/article4959333.ece

Når man snakker om solen..
Syv tusen per hode, itillegg til at de beslaglegger alt de har på seg av kontanter de ikke har spilt om..

Mons
Mons
12 years ago

Her viser politiet fram sitt beslag fra poker raidet. Det inneholder blant annet «omlag 20 stoler» http://www.ba.no/nyheter/article4975983.ece

Jeg har helt ærlig ikke ord, det er bare så ufattelig latterlig.

Gunnar Andreassen
12 years ago

Norsk Tipping burde vel hatt poker?

L.K Olsen
L.K Olsen
12 years ago

Er selv en av de ca 300 000 Nordmenn som spiller poker på nett, og en av de som har tjent noen kroner på dette. For meg er det ganske utrolig at man når som heldst kan sette alt man eier og har på en hest på travbanen, mens man blir raidet av væpnet politi tvert man setter seg ned med kortstokken og spiller om noen hundrelapper. De politikerne som er mest mot en legalisering av spillet mener at poker er et spill basert kun på flaks, mens det stikk motsatte er tilfelle. Poker er et lett spill å lære,… Read more »

Fra arkivet