Notiser

Aps høyesterett?

Ifølge maktfordelingsprinsippet skal den lovgivende, utøvende og dømmende makt være skilt, uavhengige av hverandre, og balansere hverandres makt. Likevel vekket det oppsikt da staten tapte saken om rederiskatten i Høyesterett nylig. Er det så oppsiktsvekkende at staten taper? Ja, for staten vinner 60% av alle saker i norsk rett. Les kronikk i Bergens Tidende om Ap-domstolen her.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Hva har dette med Ap å gjøre? Joda, Ap har vært det statsbærende parti i 60-70 år, men juriststanden heller jo mot Høyre.

Ellers godt poeng: De norske domstolene er i overkant «statsvennlige», at etterhvert legger mer vekt på individuelle rettigheter er et sunnhetstegn. Regjeringsadvokaten er på tynn is i sin argumentasjon.

Fra arkivet