Ukategorisert

Et fritt marked på medisin

TV2 markerer at det er mulig å kjøpe medisin på internett.

Faktumet er at politikerne har gjort veldig små endringer på Apotekloven som trådte i kraft 1. mars 2001.

I mai 2009 fremmet regjeringen forslag om endringer i apotekloven. Prinsippene fra den gamle loven lå fast. Det var kun forslag om noen forenklinger av et byråkratisk system, og det er forenklingene TV2 hyller i et oppslag på nettstedet.

Apotekloven gir apotekene betydelig konkurransefortrinn, og apotekene får muligheten til å presse medisinprodusentene. Det er et fornuftig skritt å tillate salg via internett, men for å få et fritt marked må politikerne ta skrittet fullt ut. Vi må ha politikere som tillater at alt blir solgt fritt. En slik utvikling er vi dessverre milevis unna.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Narkotika er medisin (egentlig samme sak) og skulle vært solgt reseptfritt på apoteket. Hele reseptsystemet burde fjernes. La folk skade seg selv, de fleste gjør det ikke allikevel, og kontrollsystemet vi har laget er så kostbart at det er langt mer skadelig.

sporlys
sporlys
11 years ago

Det er fortsatt store begrensninger på hva man kan kjøpe.
Veldig vage regler på hva som er “narkotika” (derivater, analoger m.m)

Tollen er også virkelig helt ute å kjøre, de opererer ikke bare med den vage narkotikalisten, dopinglisten og legemiddellisten som alle har adgang til.
De har sin egen “hemmelige” liste med urter og preparater de føler er “sterktvirkende” og nekter å la folk innføre selvom varen er kjøpt lovlig ogdet ikke er oppført som forbudt noe sted.
Kort sagt gjør de akkuratt som de vil…

Fra Liberalerens arkiv