Ukategorisert

Lydig puddel?

Georg Apenes går av som direktør for Datatilsynet 09.april, efter 20 år i jobben. Regjeringen har ikke forhastet seg med å lete efter ny direktør. Kanskje Stoltenberg og Storberget allerede har bestemt seg?

Georg Apenes og Helge Seip før ham, har bygget opp Datatilsynet til en sterk stemme i den offentlige debatten. Om personvern ikke har den sterkeste stilling blant byråkrater og folkevalgte skal ingen kunne si at temaet neglisjeres i offentlig debatt. Seip og spesielt Apenes må sies å fortjene æren for nettopp dette.

«Timet og tilrettelagt» – for regjeringen – går Apenes av, midt under striden om EUs datalagringsdirektiv skal bli en del av norsk lov. Allerede i oktober ifjor meddelte Apenes at han kom til å gå av. Men regjeringen har såvisst ikke forhastet seg med å starte prosessen med å finne hans efterfølger.

Kanskje har regjeringen allerede bestemt seg for hvem som skal inn i direktørstolen. Dét antyder Aftenpostens Harald Stanghelle i en kommentar.

Kanskje regjeringen har bestemt seg for en lydig puddel? 20 år med Georg Apenes har tæret på pragmatiske og prinsippløse maktmenneskers tålmodighet. Snart får vi vite om Datatilsynets neste sjef blir en servil puddel.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer