Ukategorisert

Dialog eller konfrontasjon?

Demokratiet har vært på fremmarsj etter murens fall. Men de siste ti årene har vi opplevd at noen av de autoritære landene er blitt langt sterkere, og i noen grad mer autoritære. Minerva og Civita inviterer til frokostmøte onsdag 10. mars, om Norge og totalitære regimer.

Den største veksten har selvfølgelig Kina hatt. En rekke problemer er knyttet til at verdens nest største økonomi, med ambisjoner om å påvirke de globale spillereglene, har et helt annet syn på demokrati, frihet og menneskerettigheter enn Vesten.

Samtidig har Norges nære nabo, Russland – og andre petrostater – vokst kraftig på høye oljepriser. I Russland blir opposisjon slått stadig hardere ned på. Norge har valgt en engasjementslinje overfor Russland, og er blant annet med på gassprosjektet Stockman. Hvordan påvirker det vår handlefrihet?

Frokostmøtet finner sted onsdag 10. mars kl.8.00-9.30.

Det serveres frokost fra kl 07.45, og det blir anledning til å stille spørsmål.
Møtet finner sted på Café Christiania, Nedre Vollgt. 19 – inngang i Stortingsgaten.

I PANELET:
Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth-Eide, 1. nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, utenrikspolitisk talsmann i FrP, Morten Høglund og professor i internasjonal politikk ved UiO Janne Haaland Matlary.

Du kan melde deg på her.

Debatten ledes av Torbjørn Røe Isaksen, stortingsrepresentant for Høyre og samfunnsredaktør i Minerva.

Mest lest

Arrangementer