Ukategorisert

Ingen Høyre-vind mot direktivet

En rekke av Høyres fylkeslag har årsmøter denne helgen, og Unge Høyre har oppfordret fylkeslagene til å sende Høyreledelsen et signal om at datalagringsdirektivet må opp på landsmøtet i mai. Sør-Trøndelag og Østfold ville ikke ta i debatten.

Liberaleren har tidligere meldt om initiativet fra Unge Høyre.

Blant dem som gledet seg til at fylkeslaget skulle ta debatten, var Ynge Brox, Høyres gruppeleder i Trondhjem bystyre. Brox har nå flagget motstand mot direktivet.

Bloggeren Merethe Baustad Ranum har skrevet om ikke-debatten på fylkesårsmøtet i Sør-Trøndelag Høyre. Legg merke til hva hun skriver om den profilerte Bengt Eidem, tilhenger av direktivet: «Bengt Eidem, som er sterk tilhenger av datalagringsdirektivet, gikk så langt at han karakteriserte det å diskutere saken som “et ballespark til partiledelsen“. » I en sak der partiledelsen ønsker debatt, har altså fylkeslaget i Sør-Trøndelag bestemt seg for ikke å gi noe råd.

Heller ikke i Østfold ville Høyres årsmøte gi partiledelsen noe råd. Ifølge debatten på årsmøtet hadde man ikke nok informasjon til å ta et standpunkt. Men noen i fylkeslaget vet mer enn nok. Tage Petterson ble gjenvalgt som fylkesleder, og han har profilert seg som motstander av direktivet.

Hvis majoriteten av Høyres fylkeslag følger eksemplene fra Sør-Trøndelag og Østfold, vil partiledelsen med Erna Solberg i spissen få en lett jobb. Erna trenger ikke engang finne frem pisken fra skapet.

Høyres gressrøtter vil sikkert mene mye om bompenger, om konkurranseutsetting, om rødgrønt vanstyre lokalt. Men personvern – det blir for vanskelig.

Hvis du er Høyre-velger/medlem/aktiv som leser dette, og vil gjøre en innsats for personvernet uten å vente på partiet ditt, kan du melde deg til tjeneste hos Stopp Datalagringsdirektivet.

Mest lest

Arrangementer