Ukategorisert

Markering i Oslo –tibetanernes opprørsdag

Liberaleren har mottatt en pressemelding fra Den norske Tibetkomite, om markering av Tibets opprørsdag idag, 10.mars. Vi gjengir gjerne meldingen.

10. mars i år er det 51 år siden den store folkeoppstanden i Tibets hovedstad Lhasa rettet mot den kinesiske okkupasjonsmakten.

På denne dagen, 10. mars – symboldagen for tibetanernes motstand mot kinesisk styre i Tibet, utfordrer vi representanter for Folkerepublikken Kina’s ambassade i Oslo til dialog og engasjement for en løsning på Tibet-konflikten. Låste dører og stengte porter, som hittil har vært praksis, vil bare ytterligere svekke Kina’s omdømme og troverdighet. Udokumenterte påstander om at Dalai Lama er en separatist og en løgner uten tillit blant tibetanerne stemmer ikke med virkeligheten. En sentral global aktør som Kina bør ikke se seg tjent med å misbruke sin makt i Tibet slik tilfellet har vært til nå.

Den norske Tibet-komité vil markerer utenfor Folkerepublikken Kinas ambassade den 10 mars kl 16.00, klar til å utveksle synspunkter og samtale om realitetene – og ikke minst veien frem mot en løsning. Vi håper at Kina’s representanter nå vil ta imot utfordringen på en konstruktiv måte.
Markering i Oslo av 10.mars 1959.

Onsdag 10 mars, 2010 kl 16.00

Markering foran Kinas ambassade 10 Mars 2010 kl. 16.00.

Markering foran Stortinget kl. 17.15-18.00.
Appeller ved :
Den norske Tibet Komités leder, Olav Gunnar Ballo
Stortings representant: Olemic Thommesen (H)
Stortings representant; Trine Skei Grande (V)
Stortingets representant: Stine Renate Håheim (AP)

Visning av filmen ”Sun behind the clouds”(Ny film) kl 18.30
Menneskerettighets huset. 5 etg
Kirkegata 5. 0153 Oslo

Tibetkomiteens hjemmeside

Mest lest

Arrangementer