Ukategorisert

FrP ut mot PST

PST-sjefen vil fjerne rettsstaten her til lands, men beskyldes av FrP for drive en «rå kampanje» for at Norge skal innføre datalagringsdirektivet.

Det er ikke hverdagskost at en advokat vil avvikle rettsstaten. Det så vi igår, da PST-sjef og advokat Janne Kristiansen ville fjerne «skjellig grunn til mistanke» som forutsetning for å få utlevert lagrede data hvis EUs datalagringsdirektiv innføres. Nå går FrPs stortingsrepresentant Bård Hoksrud voldsomt ut mot PST-sjefen. Hoksrud mener PST-sjefen bommer når hun påstår at Norge vil bli en frihavn for kriminelle. Hun glemmer å fortelle hvor lett det er å unngå å bli fanget av direktivet.

Hoksrud får følge av påtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande og StoppDLD-leder Lars-Henrik Michelsen.

NRK har konsultert IKT-Norges Torgeir Waterhouse, og han leverer en bredside mot PST-sjefen.

Waterhouse sier ifølge NRK at «smutthullene for ikke å bli registrert er så store at de gjør direktivet meningsløst i forhold til å avdekke alvorlig kriminalitet. Han sier det er så lett å omgå registrering at det vil være meningsløst å reise til Norge for å drive kriminalitet over nettet.»

Undres på om PST-sjefen har hatt en «dagen derpå»-følelse på jobben. Sjelden har det vært så lett og gått så raskt å avkle en «faglig» begrunnet advarsel mot noe som helst.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Det så vi igår, da PST-sjef og advokat Janne Kristiansen ville fjerne “skjellig grunn til mistanke” som forutsetning for å få utlevert lagrede data hvis EUs datalagringsdirektiv innføres. »

Og her ser vi lett hvorfor PST, Kripos og andre myndigheter sikler etter å innføre direktivet.

Nemlig å få ubegrenset tilgang til data, så de kan leke storebror i enda større grad enn i dag.

Egentlig burde Janne Kristiansen bli avsatt ifra sin stilling for sitt forslag, og hele PST legges ned om de farer med slike tanker.

trackback
12 years ago

[…] DIGI, Liberalen […]

Fra arkivet