Ukategorisert

Astrup blir ikke skutt

men det ligner litt, skriver Jan Arild Snoen om hvordan Høyres ledelse nå forsøker å unngå at datalagringsdirektivet kommer opp som tema på partiets landsmøte.

Snoen, som fortsatt ikke har tatt stilling til direktivet, skriver om hvordan Høyres ledelse forsøker å unngå at landsmøtet tar stilling til datalagringsdirektivet. Hensikten er at stortingsgruppen skal ha hendene friere.

Snoen påpeker at et Høyre i motvind ville unngå å påføre partiledelsen nederlag. Når Høyre for tiden seiler i medvind er det ingen grunn til ikke å tåle en politisk strid på landsmøtet.

Høyreledelsen vil derimot sverge til det leninistiske sentralismeprinsippet, der de som oppnonerer mot ledelsen blir skutt. Nikolai Astrup, som på Oslo Høyres årsmøte påførte Per Kristian Foss et kraftig nederlag, vil nok ikke bli skutt – men, som Snoen skriver».. det ligner litt».

Les «Det handler om makt» her.

Mest lest

Arrangementer