Ukategorisert

NRK.no er best

Med reklamer og skattefinansierte inntekter gjennom lisensordningen, skulle det bare mangle at NRK får skryt for nettstedet NRK.no.

NRK.no er kåret til Årets nettsted for 2010. Den statlige institusjonen fikk prisen under Nordiske Mediedager i Bergen.

Ingen av de private aktørene kan konkurrere med NRK når det gjelder rammevilkår. Politikerne har gitt NRK enorme konkurransefortrinn, og det gir utslag i oppslutning og ulike priser.

En statlig aktør skal ikke drive som en næringsaktør når staten lager rammene for næringsvirksomhet. Rollesammenblandingen betyr gode konkurransevilkår for statlige aktører, noe som gir privat næringsliv enorme utfordringer. NRK er skrekkeksemplet på hvordan det går når staten blander rollene som premissleverandør og aktør.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Trond
12 years ago

Nå kan amn mene hva man vil om nrk skal privatiseres eller ikke, men jeg finner svaret ditt litt enkelt. De kommersielle aktørene har hatt som mål å gi eierene sine mest mulig overskudd og derfor vil de ha minst mulig produksjonskostnader. Det er jo i seg selv riktig i et kapitalistisk samfunn, men bedre kvalitet på tv gir det nødvendigvis ikke. Man kan selvfølgelig tenke som HBO i Usa, men det ønsker de færrreste aktører å gjøre i dette markedet.

Stig
Stig
12 years ago

Trond: NRK prøver jo selvfølgelig å gjøre maksimalt med pengene sine også, man sløser ikke.

Men for de private kanalene blir det vanskeligere å satse når en stor del av markedet er tatt av en aktør som det er umulig å konkurrere med.

Trond
12 years ago

Det er ikke umulig å konkurere med Nrk, men da må de jo ha noe å konkurere med. Når de velger å fylle opp kanalen med realitty progremmer og billige amerikanske serier for at de skal gi mest mulig koriktig gevins å kan de ikke sutre over at oss kvalitetsbeviste velger dem bort.

Trond
12 years ago

Men hvorfor ser en millioen på Nrk? Fordi Nrk har bedre programmer og sender bedre serier. Samme er det når det gjelder radio. Nrk har langt bedre kvailitet på sine radioprogrammer og derfor får de flere lyttere. Jeg har selv vært emd å lage radio i flere år og vet at kvalitet i eteren trenger ikke å koste all verden, men det krever kreative hoder.

Trond
12 years ago

Du har ikke tenkt deg at Nrk faktisk bruker pengende på programmer, mens de andre velger å produsere billig for å ta mest mulig penger i sin egen lomme? Sistnevnte er helt greit for meg, men kvalitet koster penger så da får de velge.

Fra arkivet