Ukategorisert

Veistandarden er dårlig

Bilistene betaler for mye målt opp mot veistandarden i Norge.

Politikerne bruker penger som bilistene betaler i avgifter til å subsidiere andre deler av velferdsstaten. Det er konkusjonen etter at Rådgivende Ingeniørers Forening har laget en tilstandsrapport om norsk infrastruktur. På en skala fra 1 til 5, 1 er dårlig mens 5 er godt, får norske veier karakteren 2,5.

Arne Sortevik, Hordaland Fremskrittsparti, brukte tilstandsrapporten i Stortingets spørretime. Han sa til statsråd Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), at det er behov for langt mer omfattende tiltak enn det som er vedtatt i Nasjonal transportplan.

Bilistene bør ikke betale for skoler, kulturtilbud, barnehager, U-hjelp, landbrukssubsidier eller andre mer eller mindre gode tiltak som politikerne prioriterer. Bilistene skal ikke være statens melkeku!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trolltroll
12 years ago

Derfor syns eg at FRP ikke er populitisk når det kommer til dette. Andelen vi får igjen for avgift er så inneffektiv at den sikkert slår effektiviten til en bensin motor, som er 8 %…

trolltroll
12 years ago

Rett og slett, hvorfor tør ingen å lage et eget budsjett med bare prioriteringer til vei, som går lengre enn over et år. Eksempelvis ti? Det ville ha sparket beina under FRP. Og nei, alle løsninger må være lov i et slikt prosjekt, også private løsninger.

Fra arkivet