Ukategorisert

– Feigt av Høyre ikke å ta stilling til DLD

Lars-Henrik Paarup Michelsen, leder i Stopp Datalagringsdirektivet, er skuffet etter at Høyres landsmøte ikke ville si et klart nei til datalagringsdirektivet.

–Å ikke ta stilling til datalagringsdirektivet er feigt av et parti med regjeringsambisjoner. Det er ikke mange politiske saker som har blitt debattert så grundig av offentligheten som nettopp datalagringsdirektivet. Jeg hadde forventet at Høyre klarte å ta standpunkt i denne viktige saken, sier leder av Stopp Datalagringsdirektivet, Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Paarup Michelsen mener likevel at landsmøtedebatten i seg selv har avslørt hvor sterk motstanden mot datalagringsdirektivet er i Høyre.

–På mange måter er det at landsmøtet i Høyre bestemte seg for å debattere og votere over datalagringsdirektivet en halv seier for personverntilhengerne i partiet. I utgangspunktet var jo dette en sak som partiledelsen ikke ville ha debatt om, sier Paarup Michelsen.

Høringsrunde
Høyre inviterer hele partiet til å være med å behandle datalagringsdirektivet. Høringsfristen er satt til 27. august. Høringsfristen er satt til høsten 2010 slik at hele partiapparatet får muligheten til å være med på å behandle saken.

Oppsummering av høringen vil bli lagt frem for arbeidsutvalget og sentralstyret og publisert på HiT, samt sendt til alle som har gitt høringssvar. Liberaleren oppfordrer alle motstanderne av direktivet til å engasjere seg i høringsrunden.

Mest lest

Arrangementer