Ukategorisert

16-åringer vil få stemmerett

En gang i fremtiden vil også 16-åringene få stemme ved valg. Forsøksordningen i 2011 kommer til å bli vellykket og da har ikke motstanderne mange argumenter på lager.

Stortinget debatterte i dag stemmerettsalderen. Kun 12 representanter stemte for stemmerett for 16-åringene. 12 representanter er lite, fordi et overveldende flertall på Stortinget ønsker at unge borgere skal betale skatt og avgifter. Det politiske flertallet mener også at 16-åringer skal få straff ved ulike lovbrudd. Er 16-åringene gamle nok til disse byrdene, bør de også få påvirke skattenivået og strafferammene.

Unge Venstre har jobbet for lavere stemmerettsalder i mange år. Anne Solsvik var, ifølge Ungevenstre.no, skuffet etter debatten. Trøsten får være at fremtiden kommer til å vise at 16-årsgrense ved valg, ikke var så dumt likevel.

Tags:

Mest lest

Arrangementer