Ukategorisert

Liberalerens posisjon

Liberaleren er et unikt prosjekt på høyresiden i norsk politikk; idag er det 11 år siden Bent Johan Mosfjell la ut den første artikkelen på sitt nye prosjekt – den liberalistiske nettavisen Liberaleren. Og vi har ingen planer om å slutte!

Liberalerens redaksjon har vært stabil i 11 år. Noen få skribenter har kommet og gått. Det har vært mange gjesteskribenter. Kjernen i redaksjonen består.

Det spesielle med Liberaleren er at det er helt frivillig, og uten betaling. Vi som utgjør redaksjonen gjør det av idealistiske grunner. Vi mener det er behov for en krystallkklar liberalistisk stemme i den norske offentligheten, og på nettet.

Hvordan kan vi best beskrive Liberalerens posisjon? En rekke personer ble invitert til å prøve, da vi feiret vårt tiårsjubileum ifjor. En av dem jeg mener traff best, var nåværende stortingsrepresentant Håkon Haugli fra Ap. Han sa det slik: «Liberaleren er befriende fritt for kristenkonservativisme, nasjonalisme og innvandringsskepsis.»

Han satte ord på noe som konsekvente liberalister ofte føler beklemmende for høyresiden; man får ikke personer, partier og medier som ikke er konsekvent liberalistiske. Selv om mange er tilhengere av økonomisk frihet, så er de ofte konservative, religiøse, eller motstandere av innvandring eller et flerkulturelt dynamisk samfunn. Ofte fremheves irrasjonelle verdier som nasjonalfølelse som en del av den politiske «pakken» på høyresiden.

Liberaleren er ikke slik. Vi er for både økonomisk og personlig frihet, for mangfold både på det kulturelle, etniske og religiøse området. Samtidig fremhever vi liberalismens tro på kunnskap, vitenskap og rasjonalitet.

Liberaleren løfter dermed arven fra FRIdemokratene, og før det fra Fremskrittspartiets liberalistiske medlemmer før 1994; de som er liberale både i økonomiske og verdimessige spørsmål. En slik arv og politisk posisjon er det få andre som betoner i norsk politikk og offentlighet. Derfor er det forsatt behov for Liberaleren. Vi har naturligvis ingen planer om å legge inn årene.

Du kan vise din støtte til Liberaleren på Facebook. Du kan følge med oss på twitter; @liberaleren.

Har du tips til temaer og artikler, eller til personer vi bør invitere som gjesteskribenter, er det bare å sende redaksjonen en epost.

Vi setter pris på kommentarer, og debatt. Det skal være høyt under taket hos oss. Vi setter pris på uenighet. Vi håper du fortsatt vil finne Liberaleren interessant, utfordrende og provoserende.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer