Ukategorisert

Gooding skifter side om DLD

George Gooding har i lengre tid blogget om datalagringsdirektivet, og vært kritisk til motstandernes argumentasjon. Men nå har han blogget om sin høringsuttalelse, og kommet frem til at også han er mot direktivet.

Som konklusjon på høringsuttalelsen sin skriver Gooding:

«Konklusjon

Datalagringsdirektivet i nåværende form er uansvarlig å implementere i Norge fordi det ikke tar hensyn til teknologien den forsøker å kontrollere, og fordi det vil utgjøre et ikke-proporsjonelt inngrep i hver nordmanns personvern.

Det finnes en bred forståelse og aksept for en bedre løsning enn dagens praksis, og at trafikkdata er viktig for bekjempelse og oppklaring av alvorlig kriminalitet. EUs direktiv er ikke riktig medisin for å erstatte denne praksisen, men Norge kan vise samarbeidspartnere i EU at man tar dette alvorlig, og at man er villige til å hjelpe.

Nei til datalagringsdirektivet; ja til et fornuftig alternativ.»

Du kan lese hele argumentasjonen til George Gooding her.

Mest lest

Arrangementer