Ukategorisert

Salg av bombeingredienser

Det må aldri bli ulovlig for butikkene å selge produkter, produkter som idioter kan misbruke.

På torsdag ble tre menn pågrepet mistenkt for terrorplaner. Mennene er ikke dømt, og er uskyldig til det motsatte er bevist.

De pågrepne skal visstnok være mistenkt for å planlegge angrep med hjemmelagde, mobile bomber. Ingrediensene for å lage slike bomber er i salg i vanlige butikker. Det ligger ulike oppskrifter på internett for å produsere bomber.

Det er umulig å innføre et vellykket forbud eller kontroll med produktene som er i salg hos jernvareforretningene og hos apotekene. Et forbud vil kun skape illegal omsetning. De som vil risikere sitt liv for å skade andre, vil fortsatt få tak i ingredienser som er i bruk i «satans mor» som er kallenavnet på bomben som de pågrepne i Norge er mistenkt for å lage.

Det finnes ingen fasitsvar på kampen mot terror, men mindre frihet for borgerne er absolutt ikke en god oppskrift.

Mest lest

Arrangementer