Ukategorisert

Salg av bombeingredienser

Det må aldri bli ulovlig for butikkene å selge produkter, produkter som idioter kan misbruke.

På torsdag ble tre menn pågrepet mistenkt for terrorplaner. Mennene er ikke dømt, og er uskyldig til det motsatte er bevist.

De pågrepne skal visstnok være mistenkt for å planlegge angrep med hjemmelagde, mobile bomber. Ingrediensene for å lage slike bomber er i salg i vanlige butikker. Det ligger ulike oppskrifter på internett for å produsere bomber.

Det er umulig å innføre et vellykket forbud eller kontroll med produktene som er i salg hos jernvareforretningene og hos apotekene. Et forbud vil kun skape illegal omsetning. De som vil risikere sitt liv for å skade andre, vil fortsatt få tak i ingredienser som er i bruk i «satans mor» som er kallenavnet på bomben som de pågrepne i Norge er mistenkt for å lage.

Det finnes ingen fasitsvar på kampen mot terror, men mindre frihet for borgerne er absolutt ikke en god oppskrift.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lasse K. L.
Lasse K. L.
11 years ago

Har noen foreslått dette enda da?

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
11 years ago

Det er allerede en viss kontroll med slikt – men hvor grundig den er, og hva den evt. er hjemlet i (forskrift eller retningslinjer hos de ulike apotekkjedene), vet jeg ikke. Dette blekemiddelet som de mistenkte skal ha kjøpt – hydrogenperoksid, forøvrig – benyttes som oksidant i en hel rekke fullstendig legitime kjemiske prosesser. De siste gangene jeg forsøkte å kjøpe konsentrert hydrogenperoksid i Trondheim og Bergen, ble det stilt opptil flere kontrollspørsmål av typen ‘Hvorfor trenger du dette, da?’ ‘Kunne ikke en svakere oppløsning gjort samme nytte?’ Etc, etc. Det er også, fikk jeg inntrykk av, gitt beskjed om… Read more »

Konrad
11 years ago

Oklahoma City bomben var laget av kunstgjødsel og diesel, ingredienser som er tilgjengelig i store mengder på et hvilket som helst gårdsbruk. Lett å kjøpe, lett å stjele.

Leirbag
Leirbag
11 years ago

Oklahoma-bomben var, som de fleste påståtte «terrorangrep», en inside job utført av krefter innad i USA. McVeigh var ikke alene, video-opptak ble holdt skjult (akkurat som ved 9/11), offisielle tidslinjer stemmer ikke overens osv. Derimot så fikk de støtte til nye lover og regler etter det angrepet. Akkurat som ved 9/11. Akkurat som ved Heathrow (væskebomberne) Og akkurat det som PST nå prøver seg på her (slik de prøvde med Bhatti tidligere). Man må lukte lunta når PST som tidligere har løyet og aktivt drevet propaganda for å få innført DLD (og samtidig sier at de ikke vil ha noen… Read more »

Fra arkivet