Ukategorisert

Polutsalg ga ikke økt alkoholforbruk

Formynderne hevder jevnt og trutt at økt tilgjengelighet av alkoholholdige drikker gir økt forbruk. Påstanden stemmer rett og slett ikke!

Det er ingen automatikk i at økt tilgjengelighet gir økt forbruk. Mange faktorer spiller inn i regnestykket.

SIRUS-forsker Sturla Nordlund, har studert tallene for kommuner som fikk økt sin tilgjengelighet i form av nye utsalg. Alt tyder på at det totale brennevinforbruket har gått ned på grunn av en markant nedgang i forbruk av hjemmebrent. Nok en gang; en liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk.

Les mer om undersøkelsen på nettstedet til SIRUS.

Vinmonopolet er ikke en spesiell liberal oppfinnelse, men det bør være i samfunnets interesse at alkohol blir omsatt så fritt og åpent som overhode mulig. Det er én av mange grunner til liberalister vil ha et helt fritt marked på omsetning av alkoholholdige drikkevarer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer