Ukategorisert

Det er mulig å kutte lisensen

Den britiske regjeringen gjør det som den norske regjeringen burde gjort for lenge siden, nemlig å vurdere kutt i TV-skatten.

Det er NRK som har en sak der kulturminister Jeremy Hunt sier at han kan se for seg lavere lisens etter neste års forhandlinger mellom staten og BBC.

I Norge har politikerne gått med på krav fra kringkastningssjefen om økt lisens. Det siste kravet fra Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas kom i mai i år. Da ønsket den statlige mediesjefen en lisens på 2 520 kroner for 2011.

Dersom politikerne ønsker å videreføre NRK, bør de stille krav om effektiv drift og redusert virksomhet. Norge trenger ikke tre statlige TV-kanaler og en haug med statlige radiokanaler. NRK-tilbudene er kun med på å svekke de private aktørene som opererer i et marked som er sterkt regulert av politikerne.

TV-skatten er motbydelig. Borgerne, eller alle med fjernsynsmottaker, er pliktig til å betale kringkastingsavgift. I år er den norske TV-skatten på 2434,32 kroner.

Mest lest

Arrangementer