Ukategorisert

Kvinner mistenkes for proforma ekteskap

Det er uakseptabelt at kvinner blir mistenkt for å ha inngått proforma ekteskap.

Norske kvinner som gifter seg med yngre menn, blir oftere mistenkt for proforma ekteskap. Dette ifølge Aftenposten som har publisert en artikkel om en studie som er utført.

Hvis Utlendingsdirektoratet (UDI) eller Utlendingsnemnda (UNE) har denne holdningen, er det omtrent som å si at norske kvinner lar seg utnyte av utenlandske menn. Det er en holdning som ikke er staten verdig.

Avisa Nordland har i dag en artikkel om Bodø-jenta Pia-Kristin Pettersen og mannen Gizli Ersen. Utlendingsmyndighetene mener paret har inngått proforma ekteskap. Paret inngikk ekteskap i 2007, og har i tre år kjempet for å bli trodd på at de er glade i hverandre. Gizli Ersen må forlate landet innen 11. august i år.

Kjærligheten har ingen grenser. Holdningen til norske myndigheter er forkastelig.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Aage Pleym Christensen
Editor
11 years ago

Det er også typisk kjønnsrolletenkning. Gamle menn med unge kvinner er OK, men ikke omvendt.

Hvis norske myndigheter mener at man ikke bør inngå ekteskap med folk utenfor landegrensene bør det sies i klartekst.

norskgoy
11 years ago

Det er nå litt enkelt å si «kvinner lar seg utnytte», det er ikke poenget med proforma. Der utnytter begge parter samfunnet. Så her er det egentlig et forsøk på å lage et offer av personer, som er kvinner. Helga Eggebø konkluderer allikevel med at de aller fleste får opphold. Ref forskning.no sin artikkel om temaet. http://www.forskning.no/artikler/2010/juli/256072 «Særlig hvis mannen er fra et ruralt og religiøst område blir det sett på som en usannsynlig kombinasjon. UDI vil ha større tilbøyelighet til å vurdere det som et proforma ekteskap, sier hun.» Forsåvidt korrekt gjort av UDI. Gamle menn, unge kvinner Vs… Read more »

Jone
Jone
9 years ago

velferdsstaten medbringer seg mange rare problemstillinger når det uungåelige spørsmålet om hvem skal få, kommer opp.

Fra arkivet