Ukategorisert

Giske vil øremerke skatt

Trond Giske (Ap), nærings- og handelsminister i den rødgrønne regjeringen, ønsker at skatt blir øremerket.

Hvis Giske virkelig mener alvor med utspillet på TV2.no og det er flertall i de rødgrønne partiene, er dette nye signaler fra stortingsflertallet.

Politikerne har til nå vært skeptiske med å øremerke skatter og avgifter. Det har for eksempel lenge vært kjent at mange miljøavgifter blir brukt til å finansiere velferdsstaten, noe blant annet Liberaleren har skrevet om.

For liberalister vil det bety lite at politikerne øremerker skatter og avgifter til ulike formål. Skattenivået definerer hvor mye politikerne skal bestemme over borgerne, og i dag har politikerne altfor stor makt over oss. Skattenivået definerer hvor omfattende staten skal være, og i dag er den norske staten gigantisk. Å øremerke skatt er kun en metode for å øke skattene, uten at borgerne protesterer i altfor stor grad.

Mest lest

Arrangementer