Ukategorisert

Liberale Tromsø blir skjelt ut

Politikere som er liberale i skjenkepolitikken tar folkehelsen på alvor. Et rikt utvalg av skjenkeplasser betyr færre privatfester og dermed lavere alkoholkonsum.

Tromsø er den byen i Norge som har flest skjenkebevillinger til klokken 03:00. 57 prosent av byens skjenkeplasser har rett til å skjenke i glassene til klokken 03:00. Politikerne i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim, er ikke like liberale. Dermed kan vi krone Tromsø til Norges skjenkehovedstad.

Sten Magne Berglund, politisk rådgiver i Actis, mener tallene viser at politikerne i ishavsbyen ikke tar folkehelsen på alvor. Til Nordlys sier formynderen Berglund, at han synes det er et paradoks at en AP-ordfører kan føre en så liberal alkoholpolitikk som Tromsø gjør.

Kjære Sten Magne Berglund, det er ikke ordføreren som bestemmer skjenkepolitikken. Foruten dobbeltstemmen ved stemmelikhet, har ordføreren like mye makt som et vanlig kommunestyremedlem. Dessuten blir en del av politikken avgjort på gruppe- og medlemsmøter. I Tromsø blir søknadene avgjort av formannskapet, ifølge Tromso.no.

Det blir anslått at cirka 15 prosent av alkoholen blir konsumert hos aktører som har skjenkebevillinger. 15 prosent er en liten bit av en kake. Avholdsfolket, også kalt formyndere, bruker i alkoholdebatten veldig mye tid og ressurser på skjenkeplassene. Dette er aktører som forholder seg til et strengt regelverk og det er skjenking i svært kontrollerte former. Resten, altså cirka 85 prosent, forholder seg ikke til et lovverk på skjenking. Det bør bekymre Sten Magne Berglund & co.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer