Kommentar

Anette Gultvedt er en farlig dame

Anette Gultvedt, leder av Norsk Narkotikapolitiforening, påvirker politikerne til å videreføre en narkotikapolitikk som er totalt mislykket.

Mens mange har skjønt at krigen mot narkotika er tapt, opprettholder Norsk Narkotikapolitiforening visjonen om et narkotikafritt samfunn. For å oppnå drømmen bruker Norsk Narkotikapolitiforening propaganda og til dels historier som er på kant med virkeligheten.

Apollo 420 har skrevet et omfattende referat fra møtet som var på Chateau Neuf i Oslo, tirsdag 24. august.

I panelet satt en tilhenger av en ny narkotikapolitikk, medlem av Stoltenberg-utvalget, motstander av liberalisering og Anette Gultvedt, som representerer Norsk Narkotikapolitiforening. Det var et godt møte der ulikhetene mellom fraksjonene kom godt frem.

Vi som ønsker en ny og forbedret narkotikapolitikk, vil ikke ha en ny kurs fordi borgerne skal få muligheten til å begå selvmord med narkotika. Den muligheten er allerede tilstede. Vi ønsker en ny kurs fordi et åpent salg sikrer kontrollert tilgjengelighet. Vinmonopolet, som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer, kan være en god modell for det som i dag blir regnet som narkotiske rusmidler. Det er tverrpolitisk enighet om vinmonopolordningen på Stortinget, fordi politikerne ikke ønsker narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin. Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene. Den samme modellen vil fungere tilfredsstillende på salg av narkotika.

Det er mange liberalister som vil ha et helt fritt marked på dette området. Liberaleren er én av aktørene som ønsker så lite politisk innblanding som overhode mulig. Vår drøm er like urealistisk som den visjonen Norsk Narkotikapolitiforening har. Krigen mot narkotika er tapt for lenge siden. Nå er det om å gjøre å tape så verdig som overhode mulig.

Se film fra tirsdagens møte på YouTube.com.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer