Kommentar

Anette Gultvedt er en farlig dame

Anette Gultvedt, leder av Norsk Narkotikapolitiforening, påvirker politikerne til å videreføre en narkotikapolitikk som er totalt mislykket.

Mens mange har skjønt at krigen mot narkotika er tapt, opprettholder Norsk Narkotikapolitiforening visjonen om et narkotikafritt samfunn. For å oppnå drømmen bruker Norsk Narkotikapolitiforening propaganda og til dels historier som er på kant med virkeligheten.

Apollo 420 har skrevet et omfattende referat fra møtet som var på Chateau Neuf i Oslo, tirsdag 24. august.

I panelet satt en tilhenger av en ny narkotikapolitikk, medlem av Stoltenberg-utvalget, motstander av liberalisering og Anette Gultvedt, som representerer Norsk Narkotikapolitiforening. Det var et godt møte der ulikhetene mellom fraksjonene kom godt frem.

Vi som ønsker en ny og forbedret narkotikapolitikk, vil ikke ha en ny kurs fordi borgerne skal få muligheten til å begå selvmord med narkotika. Den muligheten er allerede tilstede. Vi ønsker en ny kurs fordi et åpent salg sikrer kontrollert tilgjengelighet. Vinmonopolet, som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer, kan være en god modell for det som i dag blir regnet som narkotiske rusmidler. Det er tverrpolitisk enighet om vinmonopolordningen på Stortinget, fordi politikerne ikke ønsker narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin. Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene. Den samme modellen vil fungere tilfredsstillende på salg av narkotika.

Det er mange liberalister som vil ha et helt fritt marked på dette området. Liberaleren er én av aktørene som ønsker så lite politisk innblanding som overhode mulig. Vår drøm er like urealistisk som den visjonen Norsk Narkotikapolitiforening har. Krigen mot narkotika er tapt for lenge siden. Nå er det om å gjøre å tape så verdig som overhode mulig.

Se film fra tirsdagens møte på YouTube.com.

Tags:

20 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På Høy Tid
På Høy Tid
11 years ago

Det farligste med bananskall, er at du kan skli på det.

Anonym
Anonym
11 years ago

Her er Reinås’ versjon av det hele. Han har plutselig åpnet kommentarfeltet også, etter NORMAL påpekte at han blogger uten kommentarfelt. Bruk det mens du har sjansen!

http://www.fmr.no/mot-en-ny-narkotikapolitikk.4812849-77996.html

Nikolai Torp Dragnes
Nikolai Torp Dragnes
11 years ago

Jeg vet om en ting som er mye farligere enn hasjrøyking. Det er å møte Anette Gultvedt in persona.

Jan Ivar Larsen
Jan Ivar Larsen
11 years ago

Uææh, tenk dere å fått Anette Gultvedt og hennes gorillaer sparkende inn døren din om natten fordi du har kjøpt en «mistenkelig» mengde bananer på lokalbutikken. Jeg hadde ikke nølt med å bruke hagla i rent selvforsvar. Men fra spøk til alvor. Er det ikke temmelig logisk at en fagforeningsleder som organiserer narkopolitiet kjemper for å beholde deres 2-3000 arbeidsplasser? Det ville jo jeg og gjort, uavhengig av hvor slemt det var. 2-3000 er mange mennesker. Tenk bare hvis Bellona skulle få diktere oljepolitikken i Norge. Det hadde jo kanskje vært fint for miljøet men det er dumt for alle… Read more »

På Høy Tid
På Høy Tid
11 years ago

Det er i hvert fall absurd at Gulltvedt tror på myten om at man kan ruse seg på bananskall. Med det kunnskapsnivået burde hun ikke lenger uttale seg offentlig om narkotika i det hele tatt.

Torkel Bjørnson
11 years ago

@Jan Karlstrøm Ivar Larsen sier Er det ikke temmelig logisk at en fagforeningsleder som organiserer narkopolitiet kjemper for å beholde deres 2-3000 arbeidsplasser? Jojo, hun gjør jo bare jobben sin. NNPF er jo en interesseorganisasjon. Men å *ville* ha en slik jobb, tyder jo på at hun stod et stykke bak i køen da gud delte ut hjerte. Men siden jeg liker å tenke det beste om folk, velger jeg å tro hun faktisk tror på illusjonen om det narkotikafrie samfunn og mener godt 🙂 > Bellona skulle få diktere oljepolitikken i Norge. Jeg vet ikke om det er noen… Read more »

Torkel Bjørnson
11 years ago

Mer video fra debatten her:

På Høy Tid
På Høy Tid
11 years ago

Og her er flere sjarmerende, høyoppløselige bilder av debattantene (lisensiert til fri bruk under CC-by-sa 3.0)

http://www.flickr.com/photos/pahoytid/

Konrad
11 years ago

Ja, NNPF er en interesseorganisasjon og det de sier må tas for det det er: et partsinnlegg.

Anonym
Anonym
11 years ago

Problemet er jo at det virker som de uttaler seg på vegne av hele politiet når de forsvarer de økonomiske interessene til en gruppe politifolk. Politiet har stor respekt i befolkningen, så usannhetene og skremselen NNPF kommer med blir desverre tatt på alvor av altfor mange.

Morten
Morten
11 years ago

En modig, oppegående pensjonert politimann starter kanskje en norsk variant av LEAP – Law Enforcement Against Prohibition? Hvem vet?

Vi har jo allerede Paul Larsson, Professor på Politihøgskolen, som har gått ut og forsvart legalisering av cannabis. En dansk politimann har jo nylig gått ut offentlig for avkriminalisering og støttet LEAP:

http://www.youtube.com/watch?v=GnmKLTLwNN8

http://www.leap.cc/

Stein Hoftvedt
11 years ago

Ser ikke ut til å være noen grunn til å utdype skepsisen til NNPF, men må faktisk gjøre oppmerksom på at dette ikke er en fagforening. Politiet har en egen sådan. NNPF er en politisk påvirkningsorganisasjon som har fortsatt narkokrig som hovedanliggende. Dét får være ille nok.

Morten
Morten
11 years ago

Gultvedt sier de har 3000 medlemmer nå, mot 9000 før – det må vel anses som en form for fremskritt?

Johan Wiqvist
Johan Wiqvist
11 years ago

At Knut Reinås ikke har kommentarfeltet sitt åpent, det skjønner jeg gott med tanke på åssen dem som har skrivit noe der har skrivit. Jeg er helt enig i at åsikterne til Knut Reinås er noe som fler å fler har innsett at de er gale. Men bemøt åsikterne hans, ikke han som person. Argumenter for legalisering, men ikke legg dere på samme lave nivå som han gjør, men jeg skjønner at det er lett å skli ned når enn leser vad han synes.

Apollo 420
Apollo 420
11 years ago

Det er ingen ting i veien for å gjøre begge deler. Å gjøre narr av Gultvedt og Reinås og å nedverdige dem er på sin plass, etter min mening, Johan. Husk at dette var et studentforum, og da er det lov å være litt friskere enn ellers.

Anita N
11 years ago

Det begynner å bli vanskelig å få noen til å stå frem som straffe-tilhenger, når resten av verden går i en ny retning. De siste som offentlig ytrer seg i favør av den gamle, moralistiske politikken vil i historiebøkene fremstå som dårlige mennesker. Sannsynligvis er avholdsbevegelsen den siste krampetrekningen vi ser ytrer seg offentlig fremover. Den sterkeste av dem er Norsk narkotikapolitiforening, som er en fordekt avholdsforening med det myndige ordet «politi» i foreningsnavnet sitt. De klarer fortsatt å skremme mange til å ikke ytre seg positivt til nytenkning.

Apollo 420
Apollo 420
11 years ago

Gultvedt slår under beltestedet selv. Da må reformbevegelsen kunne sette henne på plass litt. Her er en artikkel der hun mistenkeliggjør Willy Pedersen for et eller annet uspesifisert, kanskje at han går ut som han gjør fordi han selv har begynt å røyke hasj, men ikke tør å innrømme det- han burde mao. «holdt seg i skapet», som om det er sunt for folks mentale helse. Antakelig like sunt for ansvarlige voksne cannabisnytere som for homofile. Pedersen røyker garantert ikke hasj, selv om han har innrømmet å ha forsøkt, og en slik mistenkeliggjøring er å slå under beltestedet. Det er… Read more »

Morten
Morten
11 years ago

Jeg synes det er helt utrolig at Pedersen klarer å forholde seg så diplomatisk og kameratslig til disse menneskene etter slike angrep. Han har en fantastisk karakterstyrke, og er antakelig et godt menneske med hjertet på riktig plass.

Terje
11 years ago

hehehe at det går an å ha en slik uvitende sutredame i narkotikadebatten, som også representerer narkotikapolitiet. banan er det de kaller hasj i trheim. uansett er narkotikakrigen tapt i norge, men det vil aldri frk. bananskall forstå, med den innsikt bananskallet utviser. og slik politiet jager medmennesker vekk fra området rundt Oslo S. ulovlig. til det har jeg en ting å si. løsgjengerloven gjelder ikke lenger, så alle mennesker har lov til å oppholde seg hvor som helst i det offentlige rom, så lenge de ikke gjør noe ulovlig.. dette bør nå bananskallet vite. ergo har ikke politiet lov… Read more »

trackback
11 years ago

[…] fortsetter fortsatt å dumme seg ut i full offentlighet. Noe leder i Norsk Narkotikapolitiforening, Anette Glende Gultvedt, bekrefeter, når hun gjentar den gamle myten om at man kan ruse seg på […]

Fra arkivet