Ukategorisert

Vekst for Norge som Republikk

Facebook-gruppen Norge som Republikk er inne i en god periode.

Tilslutningen til gruppen øker og temperaturen på meningsutveklingen er rimelig høy. De aller fleste reagerer på utspillet til Märtha Louise, som er nummer fire i arverekkefølgen, om at hun kan snakke med de døde.

Ifølge en undersøkelse som Infact har gjort for VG, ønsker én av tre at Märtha Louise sier fra seg prinsessetittelen.

Det beste kortet for oss som er republikanere, er for tiden Märtha Louise og hennes mann. Antallet republikanere i befolkningen er stigende og Märtha Louise har uten tvil en del av æren.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vel
Vel
11 years ago

Jeg er ikke noen tilhenger av monarki prinsipielt, og kunne vel kalt meg republikaner selv om jeg ikke er så nøye på det i forhold til den norske staten. Det ville likevel være synd etter mitt syn om styringsformen skulle komme opp til debatt på grunnlag av livssynet til et medlem av kongehuset. Det virker som om at opinionen mener at om man er medlem av kongehuset skal man ikke kunne ha religionsfrihet. Om dette kommer av at man i kraft av posisjon som leder av landet må være kristen, synes jeg heller debatten som burde tas opp er om… Read more »

Aksel
Aksel
11 years ago

Problemet ligger vel først og fremst i at Martha som Dronning er kirkens overhode, og da er det ikke så greit om hun driver vranglære.. Men det får jo frem noen av problemene vårt monarki har i forhold til demokratiet og personlig og religionsfrihet.

Fra arkivet