Ukategorisert

Tobakksforsker vil tillate salg av E-sigaretter

Karl Erik Lund, tobakksforsker ved SIRUS, signaliserer, ifølge NRK.no, at norske politikere bør tillate omsetning av E-sigaretter.

Elektronisk sigarett, også kalt E-sigarett, er en sigarett som er batteridrevet. Sigaretten er laget av plast. Ifølge produsentene er slike sigaretter mindre helseskadelige enn vanlige sigaretter, fordi de som røyker bare får i seg nikotindamp. Ingen blir utsatt for passiv røyking.

Selv om det er få ulemper med E-sigaretter, er det ulovlig å selge sigarettene i Norge. Norske brukere av E-sigaretter, gjør innkjøp på internett via EØS-land hvor salg er tillatt.

Få eller ingen ulemper, men i Norge er produkter uakseptabelt for politikerne. Tiden er overmoden for å få E-sigarettene på det norske markedet.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tone Bergli Joner
11 years ago

Ja, hvis du gjerne vil opprettholde nikotinavhengigheten din, er nok e-sigaretten tingen.
Men, ville det ikke vært billigere og bedre å bli helt fri, slutte med nikotinprodukter som tobakk og styre unna el-sigaretter også.
Jeg vet ikke hvor mye el-sigarettene koster, men de er sikkert ikke gratis.
Hilsen
Tone Bergli JOner,
forfatter av boken «Århundrets bedrag».

Legaliseringstilhenger
Legaliseringstilhenger
11 years ago

Det er du som er en stor bedrager, Tone, som bygger oppunder hysteri og skremsel. Dette er langt mer helseskadelig enn tobakken, særlig i form av snus og vaporiserende sigaretter – som ikke er kreftfremkallende. Dessuten visste man ikke at tobakk var kreftfremkallende før i tiden.

Hva om noen hadde laget en like sykt hysterisk skremselsbok om kaffe?

I stedet for å kaste bort pengene sine på Joner’s bok, burde dere kjøpe

For Your Own Good: the Anti-Smoking Crusade and the Tyranny of Public Health

av Jacob Sullum

(kan bestilles på Amazon UK)

Legaliseringstilhenger
Legaliseringstilhenger
11 years ago

Dessuten er det utrolig primitivt av deg å opprettholde den urealistiske nullvisjonen som gjør at målet helliger midlene – og dermed åpner for bruk av udemokratiske og menneskerettighetsstridige midler.

Galskap
Galskap
11 years ago

Du Tone du Tone, hvorfor bryr du deg egentlig så mye om hva andre mennesker gjør med sine liv? Hvorfor vil du diktere hva andre kan og ikke kan gjøre med sine liv? Og ikke kom å si at du ikke vil det. Du, som andre fanatiske røykemotstandere, vil ingenting annet enn å se tobakk bli gjort ulovlig. Det ser vi gang på gang når dere uttaler dere om «mulige forslag for å få ned antallet røykere». Og hvorfor er dere så opptatte av dette? Hvorfor bry dere om hva andre gjør med sine liv? Jeg har enda til gode… Read more »

E-Sigaretten.no
10 years ago

E-Sigaretter er tilgjengelig i Norge. Det er ulempen med nikotinbiten som ikke er tillatt på grunn av en useriøs holdning fra politikere som drar frem en gammel lov fra 1989 som ikke tok høyde for E-Sigaretter. Folkehelseinstituttet har gjennomført en toksokologisk undersøkelse av e-sigaretter og finner ingen skadelige stoffer, men fremdeles tviholder myndighetene på sine urimelige krav om forbud om nikotin i E-Sigaretter. Det er å holde røykere for narr å nekte dem et bedre alternativ. Et rimeligere alternativ. Rimeligere også enn nikotinpreparater som blir produsert av legemiddelindustrien og importert til Norge, i stid med lovverket som de bruker mot… Read more »

Ibrahim Ghummeid
Ibrahim Ghummeid
10 years ago

Den største grunnen for at staten forbyr salg av e-sigaretter her til lands er rett og slett for å ikke få flere konkurrenter til tobakksindustrien som er en milliard industri for staten. For ja det er ikke tobakks leverandørene her til lands som tjener mest på tobakkssalget men det er staten. Nå er det slik at sigaretter har nådd skyhøye priser takket været avgiftene staten legger på tobakkssalget med det påskudd at avgiftene skal skremme folk fra å kjøpe sigaretter og at de skal brukes i kampanjer mot røyking. Dette er selvfølgelig en stor løgn. Penger er den eneste faktoren… Read more »

Fra arkivet