Ukategorisert

Stor enighet i forsvarspolitikken

Regjeringen skryter av tverrpolitisk enighet i forsvarspolitikken.

Da statssekretær Roger Ingebrigtsen gjestet Norges forsvarsforening, skrøt statssekretæren av tverrpolitisk enighet i forsvarspolitikken.

–Det er i dag bred tverrpolitisk enighet om forsvarspolitikken. Likevel; vår sektor kjemper om oppmerksomheten med mange andre gode formål, som skole, sykehus og eldreomsorg, for å nevne noe. Forsvaret får stadig færre adresser og trusselbildet er nok for mange også mer diffust. Dette kan på sikt påvirke viljen til å prioritere Forsvaret i forhold til rekken av andre gode formål, sa Roger Ingebrigtsen til forsamlingen.

Verneplikt
Det er flere viktige saker som bør være stridstema blant politikerne. Flere politikere bør gå inn for å avskaffe vernepliktsordningen.

Liberaleren er imot verneplikt. Vi ønsker at alle skal ha mulighet til å takke ja eller nei til et jobbtilbud, også en jobb i Forsvaret. Det er uforståelig at det politiske flertallet forsvarer et illiberalt system som i tillegg er ressurskrevende.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.