Notiser

Liberalisten Terje Svabø?

Thomas Vermes kaller Terje Svabø for en liberalist i en artikkel som ABC Nyheter har publisert.

Terje Svabø har vært en del av offentligheten i mange år, men Liberaleren har aldri registrert Svabø som en liberalist. Han har riktig nok vært daglig leder i Civita, som er en liberal tankesmie. Det er langt derfra til liberalisme.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norsgpy
11 years ago

Næmmen så synd da. At Liberaleren har mistet definisjonmakten til å fortelle hvem som vil kalle seg libralist eller ei.

Pleym
Pleym
11 years ago

Vi har vel aldri hatt definisjonsmakt på hvem som kan kalle seg liberalist. Men vi har vår oppfatning av hvilke holdninger og standpunkter som kjennetegner en liberalist.

Spør du Svabø er det nokså sikkert at han ikke definerer seg som liberalist.

Som topptillitvalgt i Unge Høyre befant han seg på venstresiden i sitt eget parti.

norskgoy
11 years ago

Klart det. Litt som Pål Steigan (dagsnytt18) som for en litt tid siden mente Aslak Sira Myhre ikke var «riktig» kommunist lenger.

Men for all del. Frem med stempelpressen. Artig.

JS.
JS.
11 years ago

norskgoy, jeg skjønner ikke hva du er ute etter, mener du at alle skal kalle seg hva de vil uansett hvilken meninger de måtte ha, og uansett hvilke handlinger de måtte gjøre?

Det virker da helt logisk på meg at en person som ikke har liberalistiske meninger og verdier ikke er en liberalist. Det samme gjelder for kommunister, sosialister, konservative, anarkister og andre ideologier og livssyn.

norskgoy
11 years ago

Om en kaller x liberal/kommunist/, hva er poenget med å si; «nææææhei, x ekke liberal/kommunist/ fordi vi er de «ekte»». Eller som de sier her; «Det er langt derfra til liberalisme». Eventuelt den herlige «vi har ikke registrert x som liberal/kommunist/».

Fra arkivet