Ukategorisert

Fritt Ord støtter 16 ulike blogger

Jan Arild Snoen er én av bloggerne som får økonomisk støtte fra Fritt Ord.

For å bidra til en allsidig meningsbrytning i Norge har Fritt Ord utlyst 2,5 millioner kroner til samfunnsengasjerte bloggere. Utlysningen ble rettet mot personlig redigerte blogger som ikke har noen institusjonell tilknytning. Det var mulighet for å søke om midler til nyetablering av blogger og utvikling av allerede eksisterende blogger.

Fritt Ord mottok 219 søknader om prosjektmidler i september 2010. Juryen har kommet frem til 16 søkere som får tildelt midler. Juryen ble ledet av Gisle Hannemyr.

Åtte av bloggene som får tilskudd fra Fritt Ord blir etablert på slutten av året eller i begynnelsen av 2011.

Fritt Ord har på eget nettsted offentliggjort hvem som får nyte godt av økonomisk drahjelp.

Om Fritt Ord
Institusjonen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord.

Fritt Ord kan også støtte andre sider ved norsk kultur, i første rekke den del av kulturen som gjør bruk av ordet.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Hvis det virkelig var Fritt Ord, burde de støttet nazibloggen til Tore Tvedt og diverse narkotikaliberale blogger. Ikke at de to typene blogger har noe til felles, sistnevnte er jo et meget positivt tilskudd.

Hadde de gjort dette, hadde de også vist at de mente alvor med støtten til Nina Karin Monsen.

Anonym
Anonym
11 years ago

(hun faller nemlig lett i samme kategori som nazister, med sin intoleranse mot homofile)

Morten
Morten
11 years ago

Fritt Ord burde støtte Liberaleren!

Pleym
Pleym
11 years ago

Morten; Liberaleren fikk avslag på søknaden om støtte.

Morten
Morten
11 years ago

Triste greier. Dere elsker jo privat, frivillig støtte, og dere gjør en bedre jobb enn de fleste. Og dere er helt klart utenfor det politisk korrekte i Norge. …Fritt Ord får kanskje støtte av staten.. eller ikke? Er det i så fall korrekt av Liberaleren å evt. motta støtten? Vet ikke helt hva jeg mener om Fritt Ord. Har litt blandete følelser. De har gitt avslag til Gateavisa også…

Pleym
Pleym
11 years ago

Jeg hadde også litt blandede følelser, men det var aldri aktuelt å søke om f.eks kulturstøtte eller annen statlig støtte.

Jeg er ikke ferdigtenkt rundt tildelingen, men jeg har lest Virrvarrs gode bloggpost om tildelingen, og en artikkel i VG som viser at etablerte journalister fikk støtte for sine nye prosjekter. Virker litt underlig, når det mest spesielle med bloggverdenen og blogg som verktøy er at det har braft frem mange nye og lesverdige stemmer.

anonym2
anonym2
11 years ago

«og en artikkel i VG som viser at etablerte journalister fikk støtte for sine nye prosjekter. Virker litt underlig»

Fritt Ord lever ikke opp til sitt flotte navn. At det er pk/gammelmedier som indirekte støttes med disse bloggmidlene burde egentlig ikke overraske noen.

Schibsted og de andre mediehusene følte vel at det ikke gikk helt som planlagt med Bloggcamp og diverse andre forsøk på å samle bloggsfæren. Nå, med hjelp av Fritt Ord skal alt gå så mye bedre.

Establishmentet tror de kan kjøpe seg kontroll, så det vil komme masse mer penger fremover.

Fra arkivet