Ukategorisert

Kvotering snur verden på hodet

Dagsavisen har en propagandaartikkel om at at flertallet i Aps stortingsgruppe er kvinner. Helga Pedersen fremhver kvotering som grunnlaget for resultatet. Og viser at hun ikke har forstått argumentet om dyktighet.

Dagsavisen skriver om kvinneandelen i Aps stortingsgruppe, i regjeringen og blant Aps statsråder. parlamentarisk leder Helga Pedersen poengterer at de gode resultatene skyldes regelen om 50/50-kvotering.

Hun peker på at Høyre og FrP, som har hhv. 1/3 og 1/4 kvinneandel i sine grupper, pleier å fremheve at det er dyktighet som skal gi verv. Og så spør hun retorisk: «. Da kan man spørre seg om Høyre- og Frp-kvinnene er dummere enn damene i Ap, siden de har så få på Stortinget, sier Pedersen med et skjevt smil.»

Hun glemmer at kvinnene i Høyre og FrP ikke har fått sine plasser ved kvotering, men det har kvinnene i Ap. Dermed er det slik at mens det i Høyre og FrP stilles krav til dyktighet stilles det i Ap først og fremst krav til kjønn.

Dermed må vi gå ut fra følgende: Kvinnene i stortingsgruppene sitter der på grunn av sin dyktighet, mens vi om kvinnene i Ap kun vet at de har riktig kjønn. Deres dyktighet sier sagaen ingenting om.

Helga Pedersens utsagn sier det meste om den saken.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer