Ukategorisert

Bøtelagt på egen tomt

Det kan være ulovlig å parkere på egen eiendom, noe en del borgere i Lørenskog har fått merke de siste ukene.

Bilister har parkert på egen eiendom eller på eiendommer til personer som de har besøkt. Ulovlig, ifølge Lørenskog kommune.

Det er nettstedet Siste.no som forteller om parkeringskaoset i Lørenskog kommune. Så lenge veien er regulert som offentlig vei, har kommunen lov til å krenke den private eiendomsretten.

Denne saken beviser på en god måte at privat eiendom har liten verdi i sosialdemokratiet.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
11 years ago

Her har du misforstått kapitalt.

Trafikkreglene gjelder også på private veier så sant de er åpne for allmenheten.

Konrad
11 years ago

Nå roter du fælt. Klart trafikkreglene må gjelde for private veier. Dersom du kjører på en asfaltert vei som ikke er spesielt skiltet må du anta at vanlige regler gjelder. Ellers ville det bli totalt kaos.

IvarE
IvarE
11 years ago

Bodde for noen år siden et sted hvor vi hadde privat (blind-)vei inn til husene. Og siden veien var privat så stilte kommunen seg selvfølgelig fullstendig avvisende til å foreta noe som helst vedlikehold.

Men å skrive ut parkeringsbøter hadde de ingen skrupler med. Det hjalp lite å klage, inntil et par naboer gikk til rettssak og vant.

Konklusjonen ble at kommunen hadde anledning til å bøtelegge de som stod slik at de var til hinder for eventuelle utrykningskjøretøyer, men ikke alle andre.

Fra arkivet